Economie Social

Buluc de lume în noul Kaufland! Află ce avantaje, dar şi ce dezavantaje are noul hypermarket al oraşului!

Cel de-al doilea magazin Kaufland din Bistriţa, situat pe Calea Moldovei, a atras, în prima zi de la deschidere, foarte mulţi curioşi dornici să afle cu ce oferte vin proprietarii. Parcarea a fost plină încă de joi dimineaţa când magazinul şi-a deschis, oficial, porţile pentru clienţi.

Ceva mai mare decât magazinul de pe Bulevardul Independenţei şi datorită faptului că este ocupat aproape exclusiv de firma gazdă, spre deosebire de cel de pe Independenţei care a închiriat un spaţiu generos unui magazin de încălţăminte, noul Kaufland de pe Calea Moldovei pare să aibă, la prima vedere, o ofertă mai largă de produse decât confratele lui cu care ne-am obişnuit.

Raionul de peşte, de pildă, e mult mai bine aprovizionat decât în vechiul magazin, având mai multe sortimente, aranjate în vitrine atât verticale, cât şi orizontale, ca să dăm un singur exemplu. În prima zi în care şi-a deschis porţile publicului larg, noul Kaufland a avut oferte la zahăr, balsam de rufe, pulpe de pui, ceafă de porc, banane, păstrăv congelat, roşii, cafea, vin, apă minerală, caşcaval, ulei de măsline, dar şi la bere, detergenţi, pastă de dinţi, lenjerie sau tigăi. Cei pasionaţi de mâncarea sănătoasă au putut cumpăra un aparat de gătit cu aburi la 94,90 de lei.

În afară de avantajul preţurilor bune, al „super-ofertelor de deschidere” şi al faptului că s-a integrat deja într-o zonă comercială din care mai fac parte Lidl, Unicarm, Cibela şi Ambient, noul Kaufland primeşte puncte în plus fiindcă are mai mult spaţiu între raioane, aşa încât micile „şezători” în jurul cărucioarelor sunt mai puţin deranjante.

Dezavantajos este numărul mai mic de case şi benzile scurte, aşa încât există riscul ca, în perioadele aglomerate, să fie înghesuială în zona caselor de marcat. Ar mai fi o problemă legată de transport şi semnalată deja de unii cititori ai Timp Online. Cei care nu au maşină sunt obligaţi să care cumpărăturile pe o distanţă destul de mare până la cea mai apropiată staţie, aşa că nu ar fi rău dacă microbuzele de transport local ar opri direct în parcarea Kaufland, aşa cum se întâmplă în marile centre comerciale din alte oraşe.

Aici puteţi vedea o galerie foto din interiorul noului Kaufland.

Cristiana Sabău

   

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.