Recomandări Social

Cei mai buni viitori sudori s-au întrecut într-un concurs la Prundu Bârgăului

(FOTO-VIDEO) Elevi de la patru licee din Bistriţa, Tîrlişua, Prundu Bârgăului şi Feldru s-au întrecut, luni, în cea de a doua ediție a concursului „Sudorul european”, organizat în cadrul „Săptămânii meseriilor”, concurs inițiat în anul 2017 de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, și de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Concursul dedicat celor mai buni elevi de la specializarea sudor din unitățile de învățământ ale județului Bistrița-Năsăud a avut loc luni la RAAL Prundu Bîrgăului – partener oficial și gazdă a concursului.

Această ediție a pus față în față elevi de la Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Tehnologic Tîrlișua, Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului și Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița, informează Centrul Europe Direct Bistriţa.

Ediția din acest an a concursului a presupus participarea elevilor la o probă teoretică specifică disciplinei, precum și la două probe practice, de sudură de tip Mig-Mag în oțel și de sudură tip Wig în aluminiu. Înainte de efectuarea probelor practice, tinerii participanți au beneficiat de demonstrații efectuate de către experții din cadrul RAAL Prundu Bârgăului.

 

Elevii participanți la această ediție au fost: Florea Bogdan Darius, Rus Marius și Horoba Alin Daniel din cadrul Liceului Tehnologic Tîrlișua, coordonați domnul profesor Alexandru Man; Doboș Dănuț, Bălăjan Ioan, Târnovan Tiberiu, din cadrul Liceul Tehnologic Feldru, coordonați de domnul profesor Emil Pauci; Andreica Marian, Cioancă Gavril Gabriel și Rogină Alexandru-Vasile, din cadrul Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, coordonați de domnii profesori Leon Moișan și Ioan Pop; și Ernst Bogdan, Monda Radu-Mihai și Rusan Alexandru-Vasile din cadrul Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”, coordonați de domnul profesor Nagy Erno Albert.

 

La final, elevii au fost evaluați, au primit sfaturi privind abordarea în mod profesionist a muncii și a carierei în domeniu și au fost premiați de către gazde cu premii – unelte și echipamente de lucru specifice meseriei de sudor.

Elevii participanți se vor reîntâlni cu ocazia festivității de încheiere a „Săptămânii meseriilor” din data de 4 mai 2018.

4 comentarii

  • dupa ce ca s-au mai gasit niste feciori care sa munceasca în loc sa ridice halbele la crâsma, cum fac majoritatea tinerilor din ziua de azi, e frumos sa râdem de ei, nu?!?
    atâta timp cât nu avem respect pentru munca si pentru cei care muncesc, ne meritam soarta de looseri si slugi asistate.
    de la respectul pentru munca porneste bunastarea oricarei natii, dar au avut grija altii sa ne distruga ca sa ne poata conduce ca pe-o turma.

  • Felicitări elevilor care au participat, cadrelor didactice coordonatoarea, organizatorilor şi stafului Radiatoare RAAL Pr. BÂRGĂULUI. Mă minunez că există elevi care urmează Școala Profesională pentru meseria de sudor şi nu numai.

  • Alex cred ca nu ti-ai batut zgura de pe creier or pregatii ei tinerii lor in ce zici tu dar tot la firmele de soft de la cluj ajung. Asa ca mai sudeaza-ti gura cu un supertit si taci din gura. Felicitări organizatorilor.si elevilor.Respect Bargaului!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.