Actualitate Recomandări

Bust din bronz al cardinalului Iuliu Hossu la Biserica Greco-Catolică ”Buna Vestire” Bistrița, de Centenar

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud alocă suma de 50.000 de lei Bisericii Greco Catolice ”Buna Vestire” Bistrița, care intenționează să amplaseze în incinta locașului de cult un bust al cardinalului Iuliu Hossu, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Suma este necesară pentru completarea fondurilor bisericii destinate realizării și amplasării acestui bust din bronz (lucrări de execuție și amenajare a zonei).

Alocarea are la bază solicitarea depusă de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

În 11 septembrie, un bust al cardinalului Iuliu Hossu a fost dezvelit în parcul din Milaș, satul natal al ”crainicului Marii Uniri”.

”Episcopul Marii Uniri” Iuliu Hossu, primul cardinal greco-catolic român, originar din Milaș, a citit la 1 decembrie 1918, din însărcinarea Marelui Sfat Național Român, mulțimilor adunate la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României.

1 comentariu

  • Meritul este mult mai amplu, Iuliu Hossu a fost unul dintre cei care a „luptat” cu argumente solide, hotărâtoare, pentru realizarea voinţei de unire a tuturor românilor. Dar trebuie să recunoaştem cu toţii, că visul acesta s-a realizat abia în 1919-1920, prin hotărârea marilor puteri ale acestei lumi că, de când este lumea-lume, întotdeauna hotărârea celor puternici a prevelat în faţa intereselor celor mai „mici”. Aceasta a fost „rânduiala” din totdeauna. Pentru români aşa a fost bine. AMIN.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS