Social

Bustul Cardinalului Iuliu Hossu, dezvelit la Sg. Băi în prezența PS Florentin

Duminică 2 septembrie, la Biserica Greco-Catolică din Sângeorz-Băi va fi dezvelit și sfințit bustul Cardinalului Iuliu Hossu, în prezența Episcopului eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri are loc în contextul sărbătoririi hramului Bisericii Greco-Catolice ”Sf. Ioan Botezătorul” din Cormaia.

La ora 9.00, în cadrul unui ceremonial militar-religios, la Biserica Greco-Catolică din Sângeorz-Băi va fi dezvelit și sfințit bustul Cardinalului Iuliu Hossu. ”Episcopul Marii Uniri” Iuliu Hossu, primul cardinal greco-catolic român, originar din Milaș, a citit la 1 decembrie 1918, din însărcinarea Marelui Sfat Național Român, mulțimilor adunate la Marea Adunare Naționale de la Alba Iulia proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României.

La ora 10.00 se va pleca în procesiune spre biserica din Cormaia, unde la ora 11.00 va începe Sfânta Liturghie Arhierească.

Foto: Biserica Greco-Catolică Sângeorz-Băi

4 comentarii

 • Daca Romania avea oameni cu caracterul acestui cardinal, rusi stateau si plangeau la granita tarii cu ideile comuniste in plasa. Dar tara a avut si turnatori, iubitori ai bocancului sovietic care si-au vandut tara sovieticilor. Oamenii rai pot strica in timp scurt ce altii au facut si au zidit in zeci de ani. Cum era tara daca nu ar fi existat comunismul, cum ar fi aratat daca nu erau slugile bolsevismului moscovit???? Altii isi bat joc de tara si noi stam si ii laudam. Bravo natiune!!!

  • Clar, noi eram intr-o pozitie de forta si numai datorita unora care s-au lasat vanduti am ajuns sub bocancul sovietic. Adevarat! =))

 • Aveti dreptate! Aveam monarhie constitutionala si eram o voce importanta in Europa! Dar… nu s-a vrut si stim bine cum si de ce…! Pacat …dar niciodata nu este prea tarziu! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si liniste pe Iuliu Hossu, cardinalul inimilor noastre ! Cu respect, MNPop

 • Felicitări părintelui protopop greco-catolic Nicolae Jarda!

  PS
  În atenţia administraţiei locale, dar și a celei județene.
  Așteptăm și bustul celui ce a fost unul dintre secretarii Marii Uniri, Laurențiu Oanea, născut în Sângeorz-Băi.
  Merită acest lucru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.