Recomandări Social

Bustul primului cardinal greco-catolic român, originar din judeţ, dezvelit şi sfinţit la Sângeorz-Băi

(FOTO) Un bust al Cardinalului Iuliu Hossu a fost dezvelit, duminică, la Biserica Greco-Catolică din Sângeorz-Băi, monumentul fiind sfinţit de Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.


Dezvelirea şi sfinţirea bustului au avut loc în cadrul unui ceremonial militar-religios, la Biserica Greco-Catolică din Sângeorz-Băi. La evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri au participat primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, primari din zonă şi alte oficialităţi judeţene.

„Astăzi am avut deosebita placere de a participa la dezvelirea bustului Cardinalului Iuliu Hossu de la Bicerica Greco-Catolică din orașul nostru Sîngeorz-Băi. Felicitări, Părinte Protopop Jarda Nicolae și tuturor celor care s-au implicat în tot acest demers!”, a scris primarul Traian Ogâgău pe Facebook.

  

”Episcopul Marii Uniri” Iuliu Hossu, primul cardinal greco-catolic român, originar din Milaș, a citit la 1 Decembrie 1918, din însărcinarea Marelui Sfat Național Român, mulțimilor adunate la Marea Adunare Naționale de la Alba Iulia, proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României.

Sursa foto: Facebook Traian Ogâgău 

1 comentariu

  • …a fost o ceremonie militar-religios și o Sf. Liturghie Arhiereasca, dupa, la Cormaia, jos cu palaria! Felicitări Pr. Protopop Jarda Nicolae, Dl. Primar Ogagau si cei impreuna cu dansi!
    Speram, cat de curand, ca Eminenta Sa Cardinal, de venerata memorie, Iuliu Hossu, să fie ridicat la cinstea altarelor, dimpreună cu ceilalți martiri ai noeamului nostru! Laudat sa fie Isus Cristos!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS