Sănătate

Ca asigurat la sănătate puteţi controla ce medicamente aţi consumat

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bistriţa-Năsăud anunţă, printr-un comunicat, că, în calitate de asiguraţi putem verifica serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale de care am beneficiat într-o anumită perioadă de timp. Iată ce trebuie să facem.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătaţii, asiguraţii au dreptul de a verifica şi de a fi informaţi în legatură cu serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale de care au beneficiat într-o anumită perioadă de timp.

Informaţiile vor fi puse la dispoziţia asiguratului în baza unei cereri personale, datată şi semnată, cu păstrarea confidenţialitaţii asupra datelor cu caracter personal.

În cazul în care asiguraţii constată inadverţente între evidenţa comunicată a  serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale de care au beneficiat şi realitatea serviciilor prestate sau medicamentelor şi dispozitivelor medicale consumate, pot sesiza Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, care va lua măsurile necesare în vederea reglementării situaţiilor respective”

Preşedinte – director general, Camelia Ilişuan

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.