Cabană cuprinsă de flăcări la Săsarm. Bărbat în stare gravă, transferat la un spital din București

Holistic

(FOTO-VIDEO) O cabană din lemn din localitatea Săsarm, comuna Chiuza, a fost cuprinsă de flăcări, la fața locului fiind trimise două echipaje de pompieri, cu autospeciale cu apă și spumă, și Garda de Intervenție Beclean. Incendiul se manifesta generalizat, iar pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea acestuia.

Pompierii au găsit într-o anexă a cabanei, care nu luase foc, un bărbat de 70 de ani din Beclean, inconștient, cu arsuri de gradul I și II pe mai bine de 50% din suprafața corpului. Victima a fost scoasă, preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, intubată și transportată la UPU-SMURD Bistrița.

”În urma incendiului a ars cabana din lemn, regim de înălțime P+M, pe o suprafață utilă de aproximativ 100 mp. În acest moment se lucrează pentru stabilirea unei cauze probabile a evenimentului. Bărbatul a fost găsit într-o anexă care nu era cuprinsă de incendiu (situată la circa 8-10 metri distanță față de cabana cuprinsă de flăcări în totalitate)”, a precizat ISU Bistrița-Năsăud.

”La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a ajuns astăzi, 17.04.2019, un pacient în vârstă de 70 de ani din Beclenuț, prezentând arsuri de gradele I și II pe aproximativ 50% din suprafața corpului. Starea de sănătate a pacientului este gravă, acesta fiind intubat și ventilat mecanic. Având în vedere gravitatea cazului, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1091/2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic, precum și cu prevederile Ghidului pentru transferul imediat al pacienților arși în centre specializate în tratarea arsurilor, prin intermediul Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din Ministerul Sănătății s-a solicitat transferul pacientului la un spital de categorie superioară, astfel că bărbatul va fi transferat în cursul zilei la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București”, informează SJU Bistrița.

Foto-Video: ISU BN

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.