Actualitate Recomandări

Cursa cu autocarul pe ruta Bistrița-Spania, mai scumpă. În cât timp se ajunge la destinație

Călătoria cu autocarul rămâne opțiunea cea mai la îndemână pentru mulți oameni care se îndreaptă spre Spania. Deși biletele s-au scumpit cu 40 de euro față de perioada dinainte de pandemie, iar călătoria durează trei zile, oamenii spun că preferă acest mijloc de transport care le rezervă mai puține surprize decât avioanele, mai ales vara aceasta când multe curse sunt anulate sau au întârzieri.

Burdușite cu bagaje, autocarele pleacă, de regulă din Bistrița, joi, și ajung în Spania sâmbăta dimineața.

”Merg în Spania cu autocarul pentru că mi-e frică să merg cu avionul. Am stat acasă o lună de zile și mă întorc pentru că lucrez la solarii. Din păcate, acum nu mai stau așa de bine treburile nici acolo, se lucrează mult și se câștigă puțin, dar nu ai ce face. Înainte câștigam 90 de euro/zi, acum câștig 70. Și acolo s-a scumpit mâncarea, toate s-au scumpit”, ne-a spus un bărbat.

”În Spania lucrez de 20 de ani. Vin doar în vacanță acasă, la Bistrița, și mă întorc. Cu avioanele astea și cu certificatul Covid, cu toate cursele care se anulează, nu vreau să stau prin aeroporturi. S-au mai scumpit și călătoriile cu autocarul, dar nu ne miră la cum s-a scumpit motorina și benzina. În Spania eu lucrez în almacen. Câștigăm mai puțin acolo pentru că s-a mai redus din numărul de ore, dar nu se compară cu ce avem aici. Îmi plătesc chiria și ce mai am de plătit și rămân cu 700 de euro în mână. Dacă aș sta aici să mă duc să lucrez la fabrică pentru 300 de euro, cu ce rămân? Cu nimic. Îmi trebuie o pensie să mă întrețin când sunt bătrână. Aici, cu tichete și cu voucherele astea nu-s lucruri serioase. E bătaie de joc. Dacă nu aș avea toate actele în regulă, nu m-aș duce. Câștigi astăzi, dar te mai gândești și la viitor”, ne-a spus o doamnă de 60 de ani din Bistrița care face aceste curse de două decenii.

În opinia ei, deși lungă, călătoria cu autocarul este suportabilă întrucât șoferii fac pauze de cafea, de masă, iar oamenii mai pot ieși din mașini să se mai dezmorțească. Apoi, cum de două decenii numai cu autocarele călătoresc, deja s-au obișnuit.

”În perioada aceasta, mai mulți vin din Spania decât pleacă pentru că e mult haos pe aeroporturi. Oamenii vin în vacanță acasă, la părinți. Sunt mai puțini cei care pleacă, dar va crește numărul lor după 15 august fiindcă atunci se duc mulți la cules de struguri”, ne-a spus Silvia Șulea de la o firma de transport.

Dacă în 2019, înainte de pandemie, o călătorie pe ruta Bistrița-Spania costa 80 de euro, acum costă 120 de euro/persoană. Transportatorii justifică majorarea de tarif prin aceea că îi costă mai mult carburantul, taxele de drum și salariile șoferilor.

Etichete

5 comentarii

 • La o cāutare rapidă pe Momondo.com , am găsit bilete de avion Barcelona/Madrid -Cluj la prețul de 240€ retur, în preț este inclus și un bagaj de 20 kg in cala avionului.
  In 8 ore ești in Bistrița! ! !
  Zborul propriu zis e de 3 ore, dar mai faci doua ore din Cluj pana in Bistrița cu mașina, iar in Spania trebuie sa mergi din timp la aeroport pt check in, securist etc.
  In total 8 ore!

  Eu am fost o singura data pe cale terestra pana in Danemarca (acum 22 de ani) și mi-a fost de-ajuns.
  Bistrița-Budapesta (8 ore) am călătorit noaptea
  12 ore de așteptare in Budapesta (ziua)
  Budapesta- Copenhaga 24 ore (pornire seara)
  In fine, am văzut Budapesta cu aceasta ocazie.
  Dar fiecare face ce vrea, daca omul vrea sa stea pe un scaun de autocar 48 de ore……
  Iar asta cu teama de zbor…… E mai periculos sa mergi cu autocarul decât cu avionul.

  • Adriene , întreabă-i pe ăia de la Momondo dacă ne lasă în avion cu slănina, cârnații și horinca .
   La dus, zic … că înapoi n-aducem decat niște ierburi de leac , pentru veganii de pe Someș !

  • No asa.Mergeti cu autocarul.In 3 zile ajungi .Daca nu iti place cu avionul care face 3 ore.Noroc ca in autocar ai toate conditiile.Mananci mancare proaspate mergi la toaleta cand vrei si faci dus cand vrei.Halal gandire avem .Vai de capul nostru

 • 73 ore Bistrița – Castilla la Mancha în autobuz, mi-a rămas în memorie fiindcă am numărat orele.
  33 ore Castilla la Mancha – Bistrița cu autoturism.
  Tren.
  Din Castilla la Mancha până în Madrid 243 km, și 53 minute cu trenul AVE 303 km/h…. plus 3 ore de avion până în Cluj iar din Bistrița viteza trenului e de 35km/h spre Bârgău și îmi intră râsul, cu 5 ore în urmă călătoream la 300km/h….
  Mămăliga ei de treabă.
  Mai vine câte unul și spune că Occidentul îți vrea răul, te vrea sluga lui😄😄😄

  • Dragule oriunde în lume ești slugă. Ori în țara ta,ori în străinătate. Asta dacă nu ești hoț sau antreprenor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS