Actualitate Recomandări

Camelia Tabără: Aceasta este soluţia pentru mulţi dintre colegii noştri care nu au catedră

Două discipline de bază din programa şcolară ar putea fi predate anul acesta de suplinitori sau pensionari întrucât Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud nu a găsit tineri absolvenţi interesaţi să fie dascăli. Este vorba de fizică şi chimie. Inspectorul şcolar general Camelia Tabără i-a îndemnat însă pe inginerii şi economiştii care nu au catedre să apeleze la o soluţie.

„Cu multă bucurie constatăm că încep să vină dascăli tineri de matematică şi, din ce îmi spun colegii, bine pregătiţi. Din păcate, rămânem deficitari la fizică şi chimie. Avem un singur candidat la fizică. Incredibil! După ce pleacă o generaţie, iată că avem posturi descoperite. Sunt însă alţii care înceracă reconversia. Avem foarte multe oferte primite de la universităţi care fac programe de reconversie. Cred că aceasta este soluţia pentru foarte mulţi dintre colegii noştri care nu au catedră. E vorba şi de ingineri şi economişti. Avem mult prea multe clase de economic faţă de ce cere piaţa muncii şi atunci un om care a devenit pasionat de meseria de dascăl are această oportunitate de reconversie profesională”, a spus ea.

Potrivit Cameliei Tabără, nu va fi cazul să nu fie profesori la clasă. „Vom apela şi la pensionari acolo unde nu avem cu cine acoperi nevoia de dascăli, dar cumva ne îngrijorează că în ultimii ani nu se prezintă tineri la concurs. Din ce ne spun colegii din mediul universitar, nici nu sunt tineri care să vrea să devină profesori de fizică şi chimie. Cei care sunt pasionaţi de chimie optează pentru zona industrială, iar cei care sunt pasionaţi de fizică se duc în zona IT”, a adăugat inspectorul şcolar genearl.

În zilele de 21 şi 22 august, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud au fost repartizaţi suplinitorii pe catedrele cu valabilitate determinată.

2 comentarii

  • Au plecat in strainatate, realmente! Ce sa faca in Romania? Generatii intregi cu oameni de calitate au plecat dincolo….oameni care ar fi ridicat nivelul la aceste discipline.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS