Sănătate Social

Cămin de bătrâni la Teaca și centru de permanență. Spital?Exclus!

Centrul de Sănătate Teaca, desființat la începutul acestei luni, nu va putea deveni secție externă a Spitalului Județean.

Concluzia vine astăzi după ce la Teaca au mers prefectul Cristian Florian și directorul Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu. Cei doi au stat de vorbă cu primarul Iustian Muntean pe care au încercat să-l convingă că ori autoritățile acceptă cămin de bătrâni, ori nu vor avea nimic.

Cei de la Bistrița i-au propus primarului să fie de acord cu înființarea unui centru de permanență. Acest lucru înseamnă că medicii de familie din zonă vor încheia contracte cu Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate și vor face gărzi 24 de ore din 24. În caz de urgență, ei vor putea apela la serviciile Ambulanței care are un punct de lucru în zonă.


Celor doi medici din Reghin care au lucrat până luna trecută la Centrul de Sănătate Teaca li se vor putea pune la dispoziție spații ca să-și deschidă cabinete medicale, iar restul incintei va fi cămin de bătrâni.

„De la Teaca, la închiderea Centrului de Sănătate, noi am externat cinci pacienți, toți cazuri sociale. Este clar că nu putem vorbi de un spital, așa că am încercat din nou să-l convingem pe domnul primar să accepte înființarea căminului de bătrâni. Va avea și un centru de permanență, o ambulanță la dispoziție. Am înțeles de la dânsul că mâine are o ședință a Consiliului Local și va supune dezbaterii acest subiect”, a declarat medicul Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Ea spune că este puțin probabil ca Teaca să devină secție externă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Etichete

2 comentarii

  • Buna ziua ma numesc Tolontan Carmen Dorina de la Centru pentru persoane varsnice si handicap Nuseni .as vrea sa va intreb ma puteti primi si pe mine la Teaca sunt un caz social vreau sa imi fac transfer acolo va multumesc.

  • buna ziua. numele meu este Bozonc Elena, nora lui Bozonc Viorica, domiciliata in sat Pintic comuna TEACA. Va rog sa ma ajutati cu un loc la Caminul de batrani pentru soacra mea, avand in vedere situatia dansei. Sotul meu (fiul ei) a decedat in 2020 luna mai, fiind singura intretinatoare si locuind in Mures nu pot sa am grija de dansa, avand si probleme medicale.
    momentan este internata la spitalul judetean Bistrita.
    cu respect,

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS