Social

Camion cu lemne, oprit la Teaca și verificat la inițiativa organizațiilor care luptă împotriva corupției

(VIDEO) Un camion cu lemne a fost verificat de Garda Forestieră Cluj și de Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud în noaptea de luni spre marți în localitatea Teaca la inițiativa unor voluntari din organizații care luptă împotriva corupției. Ei au reclamat că există suspiciuni între ceea ce scrie pe avize și ce se află în camioanul care transportă lemn.

Potrivit unuia dintre ei, camionul oprit avea 23 mc trecut pe aviz și altă cantitate încărcată, peste 45 de mc, aceasta nefiind cubată corect. Conform Diaspora Europeană, în acest caz camionul se confiscă.

Întreaga operațiune de verificare a fost transmisă în direct de Diaspora Europeană Oficial, iar filmarea o puteți vedea mai jos.

Grupul civic Diaspora Europeană a determinat prin acțiunile sale închiderea unor fabrici de prelucrare a lemnului și a făcut sesizări pentru 311 încărcate cu mai multe lemne decât era menționat în acte, din care 99% s-au confirmat.

În urma acțiunilor sale, 8 camioane au confiscate, sunt 51 de dosare pe rol, 12 condamnări penale, iar opt persoane au ajuns după gratii.

Etichete

7 comentarii

 • Oameni buni se fura cu știrea lor.In Bistrița Bargaului Laba are acasă mii de metri cubi de lemn furat cu acte de la populație. La oameni nu le-o dat lemnu de foc și el îl fura de 20 de ani în văzu tuturor cu o gașca de hoti

 • La cum dispar padurile, controalele nu ar trebui sa fie sporadice , ci zilnice.
  Nu ar trebui ratat nici un camion.
  O masura buna ar fi interzicerea circulatiei camioanelor ce transporta lemne in weekend.

 • In Romania se fura in toate domeniile, daca te pui contra lor te fac pe tine vinovat, daca tii la dreptate te arata cu degetul toti pentru ca mai mult le place minciuna decat adevarul.Padurea este un bun al tuturor si ca urmare toti avem dreptul de a beneficia in urma exploatarii in limita legii..!!! Toti ar trebui sa o protejam pentru viitorul copiilor nostri..!!!!

 • No, oare ce s-o întâmplat cu camionu? O ieșit cubaju ori nu?
  Bine ca o stat tătă noaptea 10 polițiști și vreo 5-6 silvicultori să măsoare niște putregaiuri .
  Halal diaspora rumenă.
  Apropo, luptătorul nr 1 contra corupției stătea într-un X6 pe când organele statului au lucrat in ploaie pana la 6.30 dimineața.
  Puteți să-l pupați in …ur.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.