Social

”Camionul de Crăciun”, în Bistrița-Năsăud

”Camionul de Crăciun” va ajunge în Bistrița-Năsăud și anul acesta în ciuda dificultăților pe care voluntarii le-au întâmpinat din cauza pandemiei atât la adunatul cadourilor în Germania, cât și la transportul acestora către România.

Aici Video Camionul de Crăciun 2020.

Președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, a declarat pentru Timp Online că estimează că darurile din ”Camionul de Crăciun” 2020 vor ajunge pentru circa 15.000 de copii, dar nu toți sunt din Bistrița-Năsăud.

”Anul acesta, neavând posibilitatea să strângem mulți voluntari – și în Germania este lockdown – am început să plătim firme de transport. Camionele vin puțin depersonalizat, dar fiecare cadou a fost strâns acolo cu mare emoție și cu mari eforturi. Vom merge probabil nu în la fel de multe comunități. Vom încerca să mergem în comunități noi, vom încerca să găsim voluntari locali ca să nu facem mișcări mari de trupe. Eu cred că autoritățile locale și firmele vor deveni voluntari la noi, vor avea posibilitatea să ofere destul de multă logistică fiindcă este nevoie de busuri, de mașini de teren, iar ei să le împartă”, a spus Alin Ușeriu.

Întrucât Asociația Tășuleasa Social amenajează Via Transilvanica în mai multe județe din țară, cadouri vor fi duse și în Mehedinți, Sibiu sau Mureș.

”Sunt multe locuri de acoperit. Noi vom merge în câteva comunități, dar nu le voi numi ca să nu creez un orizont de așteptare. Această decizie e pur și simplu la noi. Nu e politică. În zona rurală a județului nostru eu cred că am fost deja aproape peste tot. Nu are rost să ne aștepte nicăieri. Pur și simplu, cineva va merge la ei la poartă și le va duce cadoul. Din cauza condițiilor noi, vom împărți cadouri și de Crăciunul pe rit nou și de cel pe rit vechi. Va fi contact cât mai puțin. Noi am fost la 300.000 de copii până acum. E imposibil să mergem la toți copiii. Ce vă pot spune este că vom merge la Leșu, unde nu am fost de 10 ani și nu mergem unde am fost de 17 ori până acum. Noi depindem de donații, de ce putem face cu voluntari, nu am luat niciun ban public și nu avem puterea să facem pace și dreptate pentru toată lumea. În Bistrița-Năsăud sunt multe organizații și le invităm să facă ele ce nu putem acoperi noi”, a mai spus Alin Ușeriu.

Astăzi cadourile vor ajunge la copii din Tiha Bârgăului, anunță primăria.

Anul acesta, cadourile vor fi duse direct acasă la fiecare copil, de către personalul primăriei, împreună cu voluntari din comuna noastră, după următorul program:

  • 🔺 Marți 22 decembrie, Tiha Bârgaului și Mureșenii Bârgăului,
  • 🔺 Miercuri 23 decembrie – Tureac.

În Piatra Fântânele, vor fi distribuite de către voluntarii Tășuleasa Social.

https://www.facebook.com/primarvasilesut/posts/217035613332450

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS