Actualitate

A sosit Camionul de Crăciun! Convoiul cu 13 maşini a făcut fericiţi mii de copii (FOTO)

Circa 14.000 de copii din Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj şi Suceava au primit, în acest week-end, cadouri din Germania în al zecelea an în care în România soseşte „Camionul de Crăciun”, acţiune organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social în parteneriat cu Die Johanniter-Unfall-Hilfe Lauf din Germania.

Anul acesta, în Bistriţa-Năsăud au sosit 13 din cele 23 de camioane încărcate cu daruri împachetate de copii din Germania şi care au avut destinaţia România. Celelalte zece sunt trimise la Găeşti şi în judeţul Braşov.

Preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social Alin Ulhmann Uşeriu a declarat, vineri, că este pentru a zecea oară când organizaţia pe care o conduce, în parteneriat cu Die Johanniter-Unfall-Hilfe Lauf Germania distribuie cadouri de Crăciun copiilor din Bistriţa-Năsăud.

„Cadourile sperăm că vor ajunge la peste 14.000 de copii din judeţele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş şi Cluj. Vom mai merge şi în alte localităţi, mai ales acolo unde avem voluntari. Astăzi (vineri –n.r.) cred că vor fi în jur de 12.000 de copii care vor primi un cadou de la noi (din Bistriţa-Năsăud –n.r). Cadoul este făcut de un copil din Germania pentru unul din România, fireşte ajutat de familia lui din Germania, iar aici beneficiară este şi familia copilului român. Un cadou valorează între 30 şi 40 de euro, este consistent, un dar de care copiii se bucură foarte tare. Localităţile pe care le-am ales sunt mai defavorizate, dar nu este vorba de ajutoare umanitare, ci pur şi simplu dorim să fim solidari cu o situaţie care este câteodată mai grea. Sunt localităţi mai izolate, unele nu au asfalt, sunt drumuri lungi pe care copiii le fac la şcoală. Aceste localităţi le vizăm an de an”, a declarat Alin Ulhmann-Uşeriu.

Potrivit sursei citate, vineri, din Germania, au sosit 30 de persoane care au renunţat practic la vacanţa de sărbători ca să vină în România.

„Sunt 15.000 de familii din Germania care au donat aceste cadouri, iar în Bavaria sunt aproape trei mii de voluntari care sunt implicaţi în acţiunea Camionul de Crăciun. Ei adună aceste cadouri în mai multe locuri ca ele să poată fi încărcate în camioane şi să poată pleca. Un convoi vine în România, dar mai pleacă şi către Bosnia, Albania şi către alte ţări unde organizaţia noastră parteneră din Germania are proiecte”, a mai spus Alin Ulhmann Uşeriu.

El a declarat că, dacă se contabilizează şi familiile copiilor care primesc daruri, sunt, în total, circa 20.000 de oameni care anul acesta aşteaptă „Camionul de Crăciun”.

„Până acum, Tăşuleasa Social, prin această acţiune, a mers la 107.000 de copii, fără cei de anul acesta. Am ajuns în cele mai îndepărtate locuri. Câteodată am mers pentru şapte copii şi o zi întreagă. Am mers până în Delta Dunării, am fost la Petrila. E o acţiune care pe mine, ca preşedinte de organizaţie, mă ajută foarte mult să mă antrenez. Voluntarii sunt din ce în ce mai mulţi, de data aceasta avem o mie de oameni care ne ajută, şi pe voluntari asta îi responsabilizează. E o acţiune foarte frumoasă. De felul acesta, sunt puţine în România”, a declarat el.

Lorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, a declarat că organizaţia din conducerea căreia face parte face acţiunea “Camionul de Crăciun” de 19 ani.

„Nu suntem numai aici, în Bistriţa-.Năsăud. În total, în România sunt 23 de camioane care au venit din Germania, cele mai multe, 13, aici, în Bistriţa-Năsăud, dar mai avem şi două rute una lângă Găeşti şi alta lângă Braşov. Am început la sfârşitul lunii noiembrie să facem reclamă pentru această acţiune. Au participat foarte multe grădiniţe şi şcoli, s-au strâns cam 40.000 de asemenea cadouri. Acţiunea Camionul de Crăciun a început de 19 ani, iar noi ne-am bucura ca de jubilieul de 20 de ani, la Crăciunul viitor, să venim iar aici”, a spus Lorand Szüszner.

Cele 13 camioane care au ajuns vineri în Bistriţa-Năsăud au fost parcate în incinta Vămii Bistriţa. Sosirea lor a fost întâmpinată cu aplauze de zecile de voluntari care s-au adunat în curte.

„Am aflat de mai mult timp de această acţiune. Sunt pentru a patra oară aici. Am venit fiindcă e ceva unic în România. Nu se mai întâmplă nicăieri aşa ceva. Sunt foarte mulţi oameni care participă, foarte mulţi care primesc cadouri şi am vrut să vedem bucuria lor când primesc şi cum este să te implici într-un astfel de proiect”, a declarat Anamaria Cârstea, voluntar Tăşuleasa Social care a venit de la Bucureşti.

„E foarte frumos aici. Spiritul Tăşuleasa Social îl simţim foarte bine pe pielea noastră de doi ani de zile, doi ani frumoşi, mari şi bogaţi în acţiuni. Sunt sărbătorile şi e foarte plăcut să simţi că poţi face bine altora. Aici, fiecare om contează, unii cară cutiile de cadouri, alţii fac poze, alţii care se pricep să facă urări de Crăciun. E o bucurie să-i vezi pea lţii fericiţi”, a declarat Ana Miruna Ciocănel tot din Bucureşti.

Cu ajutorul jandarmilor, poliţiştilor şi cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, s-au stabilit rute pe care să plece camioanele, în aşa fel încât distribuţia să meargă repede. De altfel, toţi copiii au fost anunţaţi să aştepte camioanele în mod organizat, fiind stabilite ore şi locaţii în care să se facă distribuţia, aşa încât vineri toţi să primească darurile aşteptate.

În zilele următoare, Camionul de Crăciun va ajunge şi în celelalte trei judeţe, Cluj, Mureş şi Suceava.

Pe pagina noastră de facebook puteţi vedea o galerie foto!

Cristiana Sabău

camionc1 camionc2 camionc3 camionc4 camionc5 camionc6 camionc7 camionc8

15 comentarii

  • Nu inteleg ce cautau domnul Alexandru Punga(Vicepresedinte CJ BN) si domnul Ovidiu Frent acolol; din moment ce toata aceasta actiune s-a desfasurat prin intermediul tasuleasa Social impreuna cu Die Johanniter-Unfall-Hilfe Lauf din Germania.
    Insa asta e moda la politicienii nostrii „Hai sa ne afisam si sa ne laudam desi nu avem nici un merit in toatata treaba”
    Dar treaca de la noi, vorba proverbului:”Vin ai nostri,pleaca ai nostri;noi ramanem tot ca prosti”.

    • Ştiţi ceva? Nu vă răspund la această întrebare maliţioasă. Alin nu a făcut niciodată parti pris-uri, iar Camionul de Crăciun nu vine pentru primari, ci pentru copii. Am auzit odată azi zvonul că i s-ar reproşa aşa ceva lui Alin, dar nu am vrut să cred. Uite că e un zvon adevărat. Să le fie ruşine tuturor celor care îl răspândesc, ruşine de să le crape obrazul.

  • continuam sa fim considerati si sa ne manifestam ca o tara din lumea a treia [am spus, si o mai spun]. nu asa evoluam. nu puneti motivul copiilor in fata [in spate sint alte interese] , nu asa trebuie facut. imi pare rau .

  • Nu-mi sta in caracter sa comentez articolele sau opiinile autorilor sau cititorilor, insa unele comentarii ma impiedica sa ma abtin.
    Aceasta actiune este extraordinara si binevenita, scoate la lumina bunatatea oamenilor, dragostea si bucuria; calitati de care nu trebuie sa uitam. Din pacate unele comentarii nu au reusit sa arate decat micimea noastra si nimic altceva. Stiu cat suflet si devotament pun cei care fac pachetele, stiu cat efort fac cei care aduc aceste pachete, stiu oameni care in timpul lor liber (a se citi concediu) realizeaza ceva pentru cei care au nevoie, fara sa ceara nimic in schimb, nici apreciere, nici dispret – ei considera ca trebuie sa intoarca ceva catre ceilalti.
    Regret enorm actualitatea versurilor lui M. Eminescu:
    „E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai a spune,
    Insirând cuvinte goale
    Ce din coada au sa sune.”
    Va doresc suflet deschis, inima implinita si sarbatori pline de dragoste si intelegere. (si cei care astazi sunt in situatii dificile sunt tot oameni!)

  • De ce nu au primit cadouri copiii din comune izolate cum ar fi: Tarlisiua,Spermezeu , Zagra ,Runcu Salvei,Parva?
    Cine a facut lista ? PREFECTURA!
    De ce nu s-a respectat lista de anul trecut?

  • acest raspuns al dvs. stimata doamna explica tot. deci rindul le vine inordinea numerelor de pe tricou sau le vine ptr. ca a ieşit cine trebuia???? doamnaaaaa….. pe cine vreţi sa prostiţi ?? ca vad ca va merge, ca de altfel peste tot in Romania se practica cu succes, dar la alta scara. acum sa nu va infuriaţi pe mine, va rog !

    • ZIceaţi undeva că nu mai puteţi comenta pe alte site-uri. V-aţi întrebat de ce? Pentru că foarte des o luaţi razna. Dacă mă mai acuzaţi de ceva după cum bate vântul, o să comentaţi acasă, singur. Cadou de Anul Nou dacă vreţi. 🙂 Şi vă promit că nu mă protest când spun acest lucru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.