Social

Campania ”Vrem respect”, la Budești

Campania civică ”Vrem respect”, derulată de Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, a ajuns la  Budești. Romii de aici și-au ales o nouă conducere și își doresc să fie reprezentați în consiliul local, informează PRPE BN.

Campania ”Vrem Respect” continuă în județul Bistrița-Năsăud concomitent cu un amplu proces de reorganizare a sucursalei județene, supervizat de prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea. Campania ”Vrem Respect”, inițiată de președintele Nicolae Păun, a început în comuna Petru Rareș și se va încheia pentru anul 2019 în comuna Tiha Bârgăului.

Echipa de campanie condusă de președintele PRPR BN Emil Neia Lăcătuș a stat de vorbă cu romii din zonă, în urma dialogului cu aceștia, fiind completată fișa localității și identificate principalele nevoi ale romilor din această comunitate. Au mai existat discuții pe tema educației, a prevenirii abandonului școlar și a fost făcută o informare asupra locurilor care revin romilor la licee și școli profesionale. De asemenea, dialogul a vizat și domeniul sănătății, medicii de familie, vaccinarea copiilor, planning-uri familiale, cultură și la dezvoltare comunitară. Mai mult, romii prezenți în număr mare au vrut să știe despre cum se obțin documentele necesare pentru acte de identitate, intabulări etc.

Echipa de campanie a ajuns la Școala Gimnazială din satul Țagu, la o ședință cu părinții la care au fost prezenți primarul Vasile Codrea, directorul școlii, profesori și învățători.

În căminul cultural din Țagu a avut loc Adunarea Generală a membrilor Partidei Romilor din comuna Budești, fiind vizată reorganizarea acestei sucursale. La această acțiune politică au fost prezenți foarte mulți romi, o mare parte din ei exprimându-și dorința de a activa în rândurile Partidei.

Copiii romi au participat, alături de părinții lor, la un spectacol interactiv în Căminul Cultural din Țagu, unde au fost prezentate cele mai frumoase desene ale copiilor romi, atmosfera de distracție și bună dispoziție fiind întreținută de clovnul Arlechino.

Campania Partidei Romilor Pro-Europa ”Vrem respect” continuă în perioada 14-17 noiembrie în comuna Tiha Bârgăului.

Obiectivul Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud este pregătirea și identificarea liderilor care vor candida pentru alegerile locale din 2020. Partida Romilor Pro-Europa va depune liste pentru alegerile locale în cel puțin 20 de comune cu comunități mari de romi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS