Recomandări Social

Un TIR încărcat cu lemne s-a răsturnat pe DN 15 A, la Teaca (FOTO)

Un TIR încărcat cu lemne s-a răsturnat pe DN 15 A, la Teaca, șoferul rămânând încarcerat. La fața locului au fost trimise două echipaje de descarcerare și unul de prim ajutor.

Șoferul a fost scos din cabină de către ceilalți participanți la trafic și a fost preluat, conștient, de echipajul de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului. El a refuzat transportul la spital, informează ISU Bistrița-Năsăud.

”Astăzi, în jurul orei 17.00, pe drumul național 15 A, șoferul unui TIR care circula pe direcția Bistrița – Reghin a pierdut controlul acestuia într-o curbă spre dreapta și s-a rasturnat în afara părții carosabile și parțial pe sensul opus de mers. În urma accidentului, șoferul, un bărbat de 43 de ani, din județul Maramureș, a fost rănit, însă a refuzat transportul la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Traficul în zonă nu a fost blocat. Politiștii Secției 1 continuă verificările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Foto: IPJ BN

4 comentarii

  • Ce mi se pare mie interesant e ca în continuare se transporta la adapostul întunericului.
    Cât e ziua de lunga n-au vreme, ca trebuie taiate, încarcate si ….. timpul trece.
    Iar noaptea nu prea mai vezi nici controale în trafic.

  • Aveți dreptate și circulă în draci pe drumurile județene. La fel și mastodonții care transformă balastru încarcă peste tonaj. Deja o parte din drumuri sunt distruse. Nu le verifica nimeni.

  • Bună dimineaţa, domnule Marius! V-am citit postarea şi sunt complet de acord cu domnia voastră. Am fost la câţiva metri de a ajunje sub acel tir. Mă întorceam de la Târgu Mureş în drum spre Botoşani. Marele nostru noroc a fost că circulam cu viteză redusă şi am avut timp să oprim la timp pentru că tirul s-a răsturnat în faţa noastră, pe sensul nostru de deplasare. Deşi mă întorceam de la spital şi medicii mi-au interzis orice fel de efort (printre altele, cu ceva vreme în urmă am fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru hernie de disc), am sărit din maşină pentru a salva şoferul. Am şi acuma fragmente de sticlă în palme pentru că am dislocat parbrizul cu mâinile goale. Şoferul era blocat, fără posibilitatea de a ieşi fără ajutor. Deşi între timp au oprit şi alte autovehicule, oamenii nu prea s-au aventurat să salveze şoferul (o poliţistă ajunsă imediat după noi chiar mi-a interzis să scot victima pentru a nu-i crea alte traume, nu cu rea-intenţie). Mi-am sumat riscul şi am extras victima. Până aici, toate bune, Eram mulţumit că am ajutat un om. Citind însă postarea domniei voastre, am dat puţin filmul înapoi. Am văzut tirul urcând în viteză în curbă, apoi răsturnându-se în faţa noastră, pe sensul nostru de deplasare, la 20 metri. Două secunde ne-au salvat viaţa. Nu am zăbovit acolo şi ne-am continuat drumul spre Botoşani. Ei bine, pe tot traseul (noi circulând cu viteză moderată pentru că era deja întuneric), zeci de tiruri ne claxonau şi bliţau din spate pentru a circula cu viteză mai mare. La 80/h cu cât circulam noi în acele condiţii mi se părea corect. Mă uitam la fiecare tir care ne depăşea în viteză punând în pericol ceilalţi participanţi la trafic, în special pe cei ce veneau pe sensul opus şi vedeam în fiecare un pericol. Inconţtienţa omoară, domnule Marius. Şi familia mea şi dv. am fost la un pas de a ajunge sub acel tir, condus de un inconştient. La ce aţi povestit dv., sunt sigur că dacă aş fi circulat în faţa acelui tir răsturnat cu mai puţin de 130-140 la oră, şoferul mi-ar fi tras câteva înjurături drastice pentru că nu ar fi avut loc de mine. În fine, când am plecat de la faţa locului, şoferul şi-a revenit, stătea pe piciore. Poate, aflat încă în stare de şoc, nu a catadicsit să-mi mulţumească. Nici nu aveam nevoie. Eu am plecat spre casă mulţumit că am ajutat un om iar din spate, şoferii tirurilor care circulau cu viteză nesabuită ne înjurau de mama focului pentru că îi deranjam în trafic circulând regulamentar. Asta-i viaţa!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS