Elevii de clasa a VIII-a au susținut luna trecută simularea pentru Evaluarea Naţională. Rezultatele obținute sunt analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.
Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
”La nivel judeţean au participat 2.946 elevi din clasa a VIII-a, 36,35% obţinând media peste 5. La limba română s-a înregistrat un procent de prezenţă de 95,16%, iar la matematică 95,13% şi limbă maternă 91,40%. Procentul de note peste 5 este următorul: Limba română: 56,3%, Limba maternă: 76,65%, Matematică: 25,6%”, informează Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.
AICI TABELUL CU REZULTATELE FIECĂRUI ELEV ÎN PARTE
În această săptămână a început simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat: 7 martie 2016 – Simularea probei E)a) – probă scrisă – Limba și literatura română, 8 martie 2016 – Simularea probei E)b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă, 9 martie 2016 – Simularea probei E)c) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului, 10 martie 2016 – Simularea probei E)d) – probă scrisă – Proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 17 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 27 şi 29 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 5 iulie. Elevii de clasa a XII-a vor susţine prima sesiune a Bacalaureatului în perioada 13 iunie-8 iulie. În perioada 13 iunie-1 iulie vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar probele scrise vor fi susţinute în 4 iulie, la Limba şi literatura română, şi în 5 iulie, la Limba şi literatura maternă, urmate, în 6 iulie, de proba obligatorie a profilului şi, în 8 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale obţinute la Bacalaureat vor fi anunţate în 16 iulie.
Încet dar sigur loazele pun stăpânire pe societate. Dintre cei 70% sub 5 se recrutează viitorii tăietori de frunze la câini. Tineretul fără busolă de azi e pericol naţional, mai ceva ca migraţia sirienilor ! Mă tem că nimeni nu mai poate face nimic cu adevărat util pentru întoarcerea de la spoială la educaţie şi cultură !