Din bugetul local pe 2017, Primăria Bistrița a alocat 120.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Ștrandului Municipal Codrișor, care au început în septembrie 2015 și costă în total 4,7 milioane lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, lucrările sunt la faza detaliilor, astfel că ștrandul va fi deschis undeva în intervalul jumătatea lunii iunie – începutul lunii iulie.
Conform HCL de anul trecut privind aprobarea taxelor locale pe 2017, intrarea pe zi va fi 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari. 4 lei va costa închirierea unui șezlong sau a unei umbrele.
Suma aprobată inițial pentru modernizarea Ștrandului Municipal Codrișor era de 4.177.360 lei, constructor fiind SC Record SRL, însă la o rectificare bugetară pe 2016 municipalitatea a alocat 529.000 de lei în plus pentru lucrări. ”Pe parcurs s-a constatat necesitatea unor lucrări suplimentare care nu s-au putut determina în faza de proiectare și care se datorează viciilor ascunse ale structurii de rezistență de la bazinul mare, bazinele mici și tribune”, a explicat Primăria Bistrița.
De la bugetul local pe 2016 a fost alocată suma de 3.067.000 lei pentru aceste lucrări, care prevăd acoperirea bazinului cu folie şi utilizarea de panouri solare pentru prelungirea perioadei de utilizare a bazinului pentru adulţi, cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă, plus alte facilități. În 2015 s-au realizat lucrări în valoare de 1.266.000 lei. De asemenea, a fost achiziționat, cu 28.000 de lei, un robot pentru curățarea și întreținerea bazinelor Ștrandului Codrișor.
Pe lângă acoperirea bazinului cu folie şi utilizarea de panouri solare au fost prevăzute şi alte amenajări: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
peste un milion de euro pentru niste gropi betonate si vopsite… e cam mult
asta nu e nimic pe lânga faptul ca o sa fie plin cu mexicanii de pe pietonal.
daca se vroia o selectie a celor care se duc acolo pentru distractie, nu ca sa-si spele zoaiele, se punea o taxa de macar 10 lei/adult.
feminizatilor va spalati pe zi de 3 ori mai ceva ca femeile
Pai nu era vorba ca o sa fie acoperit?
Acoperit cu folie de 1.000.000 lei?????
Luciul apei sigur va fi acoperit cu kkt.
La cat tam-tam s-a facut pe marginea reabilitarii strandului Codrisor, e valabila zicala: „s-a scremut un munte si a nascut un soricel!”. Dupa atata tevatura, modernizarea strandului s-a redus doar la refacerea si completarea dotarilor existente.
Totusi, avand in vedere localizarea Strandului Codrisor in apropiere de centrul orasului, cat si de Padurea Codrisor, in zona parcului municipal, acesta este cel mai la indemana locuitorilor orasului. Ba mai mult, langa strandul Codrisor de afla un grup de hoteluri ceea ce putea reprezenta o atractie si pentru turisti, fapt prntru care o modernizare trebuia sa fie prevazuta si cu dotari noi la nivelul cerintelor actuale. Era absolut necesara acoperirea bazinului mare si aducerea lui la nivel de Bazin Olimpic, iar apa calda sa fie produsa cu ajutorul unor panouri solare. Apoi, cel putin unul dintre celelalte bazine ar fi trebui dotat cu tobogane acvatice, iar bazinul respectiv sa fi fost amenajat ca piscina de colectare a utilizatorilor acestor tobogane. In plus, piscina de colectare putea fi prevazuta si cu un jacuzzi atasat. Pe de alta parte nu trebuie aglomerate in incinta strandului locurile pentru picnic dotate cu mese şi bănci, grătare sau locuri pentru ceaun. Acestea puteau fi amplasate inafara strandului odata amenajarea Padurii Codrisor ca „padure -parc”, dupa modelul de la Schullerwald. O alta „inutilitate” este imprejmuirea cu gard transparent la strand. O fi poate vre-o ratiune doar de Cretu stiuta.
Pana la urma, bine ca s-a facut si atata. Si totusi de ce nu se deschide strandul din Bistrita la 1 iunie ?
Sezonul estival la Complexul Balnear Băile Figa din Beclean se deschide joi 1 iunie, de Ziua Copilului. O fi oare Becleanul in zona subtropicala comparativ cu Bistrita?
Merge masina de spalat? Ca s-au murdarit banii? In ultima vreme sunt multe proiecte de anvergura…cu mult tam-tam…cu studii de fezabilitate, cu multe documente, dar cu putine lucruri facute. Oricum este important ca se mai taie o panglica si se mai întâlnesc unii alesi la o chermeza si la un pahar de sampanie…Poate mai vine si un ministru sa ne ajute cu foarfeca…ca poate este groasa…panglica. Daca este vreme …poate acoperim strandul cu nori. 2015, 2016, 2017 – aproximativ 4,7 milioane lei. Sa nu cumva sa se zgariati chestiile metalice ca se duce vopseaua si se vede ca sunt de aur? Poate cineva evalua toate lucrarile facute si mobilierul urban cumparat sa vedem depasim suma de 2,35 milioane lei?
Pacat de elefant 🙁
Locuiesc in zona strandului si vad zilnic ritmul de munca al muncitorilor. Motivul pentru care nu se deschide strandul e pentru ca trebuie sa revopreasca bazinul, deoarece de decojeste vopseaua. Meseriasii de constructori, din dorinta de a reduce cheltuielile, ca si asa cred ca au cotizat enorm cu comisioanele, au folosit vopsea improprie. Sau se zice ca nemaiajungandu-le banii pentru gazon au semanat iarba si asteapta pana creste. Tinand cont de cum s-au miscat in doi ani, cu siguranta nu se va deschide strandul nici in august. Avem astfel de experiente de proasta coordonare in sezon. Sa nu uitam cum a fost cu partia.
Aceleasi betoane comuniste. Cei din ziua de azi nu gandesc mai mult decat comunistii de acum 40 de ani sau sunt tot aceeasi??? Torni niste beton si spui ca ai modernizat??? Este aceeasi tarla comunista, fratilor. Daca cretu va face aqualandul de care zice va fi un esec total ca si partia de schi sau podul minciunilor. Nu inteleg cum ajung astia sa ne conduca si sa decida viitorul nostru.
aceeasi comunisti care fac aceleasi comunisme… urmeaza plenara
urit de tot si primitiv!becleanul ne da clasa.o sala de cinema inghesuita la care trebuie sa faci rezervare cu 2 zile inainte si un strand de anii 90.sa va fie rusine domnilor care ati contribuit la asta.asa sa va ajute Dumnezeu.
Am primit scrisoare de la primar cu ce a facut si cu ce vrea sa faca si de ce sa platim impozit…pai imi vine sa nu-l mai platesc…partie de noroi?????etc, etc.
De kkt ca nu mai poti sa sari te pis pe el strand asa:-j.