Social

Când se colectează pubela sau sacul verde, la Bistrița, luna aceasta

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anunță că luna aceasta, în municipiul Bistrița și în localitățile componente, deșeurile reciclabile din sticlă, respectiv pubela sau sacul verde, se colectează în ziua de miercuri 10 aprilie.

”MIERCURI 10 APRILIE 2024 se colectează pubela sau sacul verde, pentru deșeurile reciclabile din sticlă, în Municipiul Bistrița și în localitățile componente, fiind a doua săptămână întreagă din lună! Contribuie și tu la eforturile noastre de a face Bistrița-Năsăud un județ mai curat, colectează separat corect deșeurile reciclabile și scoate-le în fața porții conform programului de colectare.

IMPORTANT: Dacă nu ați intrat în posesia pubelei verzi, puteți ridica acest recipient de colectare de la sediul operatorului de salubritate Supercom – str. Drumul Cetății, nr. 11, vis-à-vis de Rombat, pentru cetățenii care locuiesc în Bistrița, sau de la sediile primăriilor de care aparțineți pentru cetățenii care locuiesc în alte localități din județ.

Vă rugăm să scoateți din timp pubela sau sacul verde pentru deșeurile reciclabile din sticlă în fața porții, fie cu o seară înainte, fie dimineața devreme. Este posibil ca pe anumite trasee, mașina de colectare pentru pubela sau sacul verde să ajungă după-masă sau seara.

Dacă aveți cantități mai mari de deșeuri reciclabile din sticlă, care nu încap în pubela sau sacul verde, vă recomandăm să depuneți surplusul de deșeuri în saci transparenți iar operatorul de salubritate va ridica și acești recipienți.

Vă rugăm să NU AMESTECAȚI deșeurile reciclabile între ele și SĂ RESPECTAȚI inscripționările de pe recipienții de colectare. De asemenea, vă rugăm să respectați programul de colectare și să NU SCOATEȚI alte tipuri de deșeuri – cum ar fi pubela galbenă sau sacul albastru. Miercuri 10 APRILIE 2024 se va colecta STRICT pubela sau sacul verde.

Puteți consulta noul program de colectare pentru fiecare localitate din județ pe www.adideseuribn.ro sau la telefon 0263.944 – Dispecerat Supercom.

Haideți să le punem pe toate la locul lor și să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, transmite ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

5 comentarii

 • Întrebare pentru gunoierul numărul unu al județului.: Chiar nu se pot colectata toate pubelele adică toate culorile de pe o stradă în aceeaşi zi cum este normal că plătim o grămadă de bani la gunoi ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Eu că am treabă că nu am treabă aproape în fiecare dimineață din săptămână trebuie să mă scol plm să scot câte-o pubelă la poartă, precizez că nu sunt un pensionar care nu are somn mai trebuie să şi munces prin urmare să şi dorm ca-să aveți voi bugetari iresponsabili bani de cheltuit aiurea.

  27
  1
  • Eu într-o dimineață am lăsat o pubelă sortată la poartă când am ajuns seara târziu de la muncă nu era ridicată deoarece primăria nu a pus nici măcar un coş de gunoi pe strada mea un trecător a pus un pahar de cafea din carton la mine în pubelă. Eu acum la cine să facă reclamație la Primărie că nu a pus nici-un coş de gunoi sau la ADI deşeuri că nu mia ridicat pubela ?

   15
   1
  • Conform legislatiei românești, deșeurile trebuie colectate de la poarta casei pe 4 fracții distincte. Dacă s-ar colecta toate deșeurile reciclabile în aceeași zi, ar fi foarte dificilă sortarea acestora pe mono-fracții. În prezent, în mediul urban, în ziua de miercuri se colectează reciclabilul, iar în altă zi se colectează deșeurile reziduale – deci nu este chiar în fiecare zi.
   Dacă tot generăm deșeuri, este responsabilitatea noastră a tuturor să le colectăm separat și să încercăm să reciclăm o cantitate cât mai mare din acestea.

   4
   13
  • @ ADI BN, Bănuesc că toată lumea vrea să recicleze nu este asta problema. Problema este de ce nu se poate veni pe o stradă pe parcursul unei singure zi cu maşini diferite şi la ore diferite să colecteze toate pubelele de toate culorile!

   8
   1
  • Am o certitudine că în legislația română nu scrie că într-o singură zi este interzisā colectarea diferită a pubelelor de culori diferite.

   5
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.