Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița informează că, de astăzi, medicamentele expirate şi/sau neutilizate provenite de la populație vor fi preluate în noul punct de colectare situat la sediul Policlinicii, din strada Gării nr. 9-11, în fiecare zi de joi.
Dacă până acum medicamentele expirate și/sau nefolosite, considerate deșeuri periculoase, puteau fi predate la sediul principal al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, de pe bulevardul G-ral Grigore Bălan nr. 43, din 22 august, în fiecare zi de joi, în intervalul orar 12.00 – 14.00, acestea vor fi preluate de un angajat al spitalului într-un spațiu special amenajat şi semnalizat, situat în curtea din spatele Policlinicii Bistrița, cu acces pentru cetăţeni prin intrarea de pe strada Împăratul Traian.
Nu vor fi preluate medicamentele stupefiante şi psihotrope expirate şi/sau neutilizate (care au regim special și se returnează de către cetățeni la farmacia care le-a eliberat) și suplimentele alimentare.
Eu le returnez la containerul eco de pe Ispirescu, rezolvă ADI deșeuri de acolo, nu vreau să mă urecheze angajatul spitalului că am multe psihotrope, plus că SJU nu îmi decontează combustibilul și timpul pierdut cu drumul și parcarea.
Fiecare Farmacie , de cartier, din comune, din sate, trebuie să preia medicamentele expirate!
asa ar fi corect, buna afirmatie.
Asa e. Dar ați încercat să le lăsați? Eu am fost la două farmacii și nu au vrut să le colecteze.
Ar fi bine, dar gandeste-te ca farmacia care primeste medicamentele expirate, trebuie sa plateasca pentru distrugerea medicamentelor.
Asa, o farmacie de sat, poate sa plateasca aiurea pentru medicamentele luate de la oras, fara ca ea sa fi vandut medicamentele. Se alege doar cu pierderi financiare.
E ca in expresia „a scoate castane din foc cu mana altuia”.
Daca tot vrea ANAF-ul bonuri fiscale, atunci „PASTREAZA BONUL”, (ca oricum scrie asta pe el) si te duci cu bonul la farmacia de la care ai luat medicamentele, si atunci, da, acea farmacie ar trebui sa ti le preia.