Actualitate

Când va fi gata de asfaltat strada Tărpiului

În zona de pământ a străzii Tărpiului mai trebuie turnat stratul de uzură, stratul pentru pistele de cicliști și trebuie operaționalizat sistemul de iluminat public, lucruri care se vor întâmpla până la finalul anului, a anunțat primarul Ioan Turc. Pe partea de la Capelă până spre zona fabricilor, data de finalizare a lucrărilor e incertă.

”Zona de pământ, etapa 1, este aproape finaliză. Pe zona de pământ, mai trebuie turnat stratul de uzură, stratul pentru pistele de cicliști și trebuie operaționalizat sistemul de iluminat public, lucruri care se vor întâmpla până la finalul anului”, a explicat primarul Ioan Turc în ședința Consiliului Local.

În ce privește tronsonul între Capela Municipală și zona fabricilor, primarul a explicat că aici au fost ”temporizate lucrurile” întrucât în zonă ar urma să se facă lucrări prin Master Planul de apă și canal.

”Strada Tărpiului este cuprinsă în Master Plan. E motivul pentru care am temporizat lucrurile, dar să sperăm că vom avea un deznodământ fericit fiindcă noi, ca autoritate locală, am făcut tot ce am putut. Inclusiv am semnalat, în scris, celor de la CJ, ADI Apă Canal și Aquabis care sunt riscurile la care supunem orașul în cazul în care nu rezolvă această problemă. Pentru că finalizăm o serie de investiții, ele urmează să primească un termen de garanție și sunt absolut împotriva – am spus-o verbal și în scris – absolut împotriva afectării investițiilor pentru care cheltuim foarte mulți bani inclusiv din bugetul local. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a spus Ioan Turc.

Edilul a reamintit că Bistrița are alocați prin Programul Anghel Saligny 1,1 milioane lei pentru modernizarea acestei străzi și alți 43 de milioane de lei pentru realizarea unui pasaj rutier între străzile Gării și Tărpiului.

Consilierul USR Nicolae Pavelean a fost cel care l-a întrebat pe Ioan Turc despre stadiul lucrărilor pe strada Tărpiului care, în opinia sa, ”este pericol public: nu sunt trotuare, nu este iluminat public și sunt o grămadă de gropi pe care șoferii le ocolesc și există risc de accidente”.

Municipalitatea a demarat în toamna anului 2021 modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură de aproape 14 milioane lei ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public. Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public de pe strada Tărpiului, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, municipalitatea a primit 1.193.170,66 lei pentru continuarea lucrărilor.

5 comentarii

  • Stați liniștiți domnilor că nimic nu durează, cât despre iluminatul public nu vă bucurați prea tare, fiindcă la fel sa intamplat și pe noul drum ce duce la noua sală polivalenta din UNIREA. De la podul peste râul Bistrita spre noua Sală Polivalenta îi beznă. A mers iluminatul un an și gata.

    7
    1
  • Tărpiului noi o considerăm asfaltatå după ce partea de pământ a primit asfaltul pe care nu l-a avut vreodată. Viata noastră aici e total schimbata în bine și asta numai datorita primarului IOAN TURC căruia ii mulțumim din suflet. Restul doar promiteau dar nu faceau nimic.

    11
    13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS