Actualitate Recomandări

Când va fi gata secția ATI a SJU Bistrița. Heliportul, investiție de 1,7 milioane euro

”În completarea proiectului cu fonduri europene de extindere, modernizare și dotare a UPU-SMURD, Consiliul Județean va finanța integral din bugetul propriu, cu aproximativ 1,7 milioane euro, construcția heliportului. Decizia luată la nivel național de a limita din punct de vedere financiar, la 1,5 milioane euro, proiectele depuse ne-a pus în situația să trebuiască să cofinanțăm extinderea UPU cu 1,2 milioane euro, pe lângă cele 1,5 milioane pe care le primim prin POR, și să nu mai putem depune proiectul pentru heliport, așa că CJ va face o investiție de 2,9 milioane euro. Prin construcția heliportului se vor reduce consistent timpii de transfer și preluare a pacienților în stare gravă”, a declarat într-o conferință de presă președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

El a menționat că stadiul fizic al lucrărilor de extindere, modernizarea și dotare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Unității de Transfuzii Sanguine (UTS) este de circa 50%: ”În urma discuțiilor cu constructorul, sperăm ca în vara acestui an să putem da în folosință noua secție ATI, dotată cu echipamente de ultimă generație. Din bugetul pe acest an, se vor face eforturi consistente pentru continuarea dotării cu echipamente a spitalului”.

Acest proiect este finanțat cu bani guvernamentali prin Ministerul Sănătății, 13,6 milioane lei (3 milioane euro). Cofinanțarea din bugetul județului este de 10%. Din valoarea totală a contractului, 6,5 milioane lei (1,4 milioane euro) sunt alocați pentru echipamente medicale. Lucrările de modernizare vor crea condiții de confort medical la nivel hotelier. Fiecare dintre cele 20 de paturi va fi dotat cu aparatură medicală care va asigura toate condițiile pentru menținerea funcțiilor vitale. Din punctul de vedere al suprafeței, secția se va extinde de la 284 mp la 710 mp. Materialul care va fi utilizat pentru placarea pereților și a altor spații este cu activitate permanent bactericidă, ceea ce înseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii. Lucrările sunt realizate de SC Depisto Star din Gheorgheni.

Prin reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU-SMURD, una dintre cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean va ajunge de la 280 m2 în prezent la 1.414 m2 după modernizare.

Proiectul de extindere UPU-SMURD este direct legat de construcția unui heliport pe Spitalul Județean de Urgență. Cele două vor fi conectate printr-un lift de mare viteză.

Radu Moldovan a postat pe Facebook:

”Așa arată Spitalul Județean de Urgență Bistrița după investițiile publice din ultimii 6 ani! Am investit până acum și avem în derulare proiecte de 32 de milioane de euro pentru modernizarea spatiilor și dotare cu tehnică medicală de ultimă generație!

Și nu ne oprim aici! Sănătatea oamenilor este fundamentală, motiv pentru care investițiile noastre în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu se opresc aici:

– vom construi una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România, în urma extinderii secției actuale (contract de finanțare semnat);
– vom reabilita secțiile de boli infecțioase, dermato-venerice, oncologie și recuperare medicală (contract de finanțare semnat);
– vom reabilita secțiile externe TBC (în achiziție publică); 
– vom construi un heliport pe Spitalul Județean; 
– până la finalul verii vom da în folosință noua Secție de Terapie Intensivă.

Toate aceste lucruri ar fi fost imposibil de realizat dacă nu aș fi avut alături Guvernul României și profesioniștii din echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, condusă de managerul Gabriel Lazany”.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/2281179445429425/

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS