Social

Când vor ajunge la pensionari, prin Poștă, deciziile de recalculare

Se pregăteşte procedura prin care pensionarii vor primi acasă, prin Poștă, plicurile cu deciziile de recalculare a pensiilor, care intră în vigoare începând cu data de 1 septembrie.

Decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic, prin Poșta Română, fiecărui pensionar, cu confirmare de primire, după data de 10 iulie.

În cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să îl ridice, adeverința de recalculare a pensiei va putea fi preluată de la sediul casei județene de pensii.

Legea pensiilor a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie prevede majorarea pensiilor, după recalcularea acestora.

Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, iar majoritatea pensiilor vor avea creşteri, unele chiar substanţiale (pensiile mici cu un stagiu de cotizare mare).

În urma recalculării, circa 3,5 milioane de pensionari de vor primi pensia mărită, iar restul de 1,5 milioane vor rămâne cu pensia în plată, urmând să beneficieze anual de indexările prevăzute de lege, au anunțat guvernanții.

7 comentarii

 • In BN intra prima data. Cu complimentele lu` Raducu, pentru pensionarii cuminti, care o facut ce o trebuit sa faca, acum doua saptamani.

  8
  7
 • Am o intrebare daca am lucra in grupa 1 [subteran] 22 de ani ,2 ani in flotatie grupa 2 iar 1 an conducator auto am iesit la pensie in anul 2000 cu o pensie de 2milioane jumate ,nu am beneficiat de indicile de corectie daca poate cineva sa imi dea raspuns daca beneficiez de marire in septembrie. ps precizez ca atunci erai obligat sa iesi la pensie la 45 de ani si sa ai 20 ani subteran ,ani in plus nu au intrat in calcul numai cei 20.

  4
  8
  • Cum puteai să ai o pensie,de 2milioane și jumate ,poate ai greșit, imposibil!!°

 • Ultimele două comentarii (ion, r p) arată calitatea serviciilor oferite de statul degeaba român.

  Votați în continuare cu 🌹🌹🌹. Vorbește Bogdănel cu Elon, să vă bage niște implanturi în bostani. Atunci nici voi n-o să mai aveți întrebări, nici frecalaii de la stat nu vor mai avea de lucru.

  8
  6
  • Nu fiți așa de răi cu bătrânii care au muncit peste 40 de ani pentru a vă construi vouă un trai mai bun! După atâta muncă și atâta amar, așteaptă și ei zile mai bune ! Rugați-vă la Bunul Dumnezeu să ajungeți și voi la pensie, să vedeți cât de greu va fi!

   15
   5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.