Actualitate

Când vor fi gata parcările etajate din zonele C.R. Vivu și Vasile Lupu

Lucrările la viitoarele parcări etajate (demisol plus parter) de pe străzile Ion Minulescu (zona C.R. Vivu) și Aleea Pandurilor (zona Vasile Lupu), investiții ale Primăriei Bistrița în valoare de 5,7 milioane lei respectiv 4,6 milioane lei, sunt în plină desfășurare.

Recepția este prevăzută pentru a doua jumătate a lunii august, informează municipalitatea.

Aleile de acces la blocuri și parcările existente în zona Ion Minulescu adiacentă cu C.R. Vivu urmează să fie reamenajate. Prin realizarea parcării se va asigura un număr de 88 locuri de parcare (incluzând și amenajarea unor locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități), care să deservească parcarea autovehiculelor rezidenților și vizitatorilor ocazionali. Aici va exista și o stație cu două posturi de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul include amenajarea cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat și mobilier urban.

Parcarea de pe Aleea Pandurilor (zona Vasile Lupu) va avea 100 de locuri. Proiectul prevede amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban, dar va exista și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice. Pentru demisol sunt prevăzute 46 de locuri de parcare, iar la parter 54, dintre care două locuri destinate persoanelor cu dizabilități. În spațiul exterior vor fi zone verzi amenajate cu diferite tipuri de vegetație și arbori, o platformă subterană de depozitare selectivă a gunoiului menajer, alei pavate și alei carosabile.

11 comentarii

 • Cum in august? Pai pe pancarde ce scrie? Nu cumva 06.2024? Sau se dau derogari la aceste firme de casa ca sa ia si mai multi bani in si mai mult timp?

  34
  2
 • Ceva similar s-ar putea ridica în spatele blocului S2 de pe strada Romană, între Trandafirilor și Arțarilor. Există suficient spațiu, as zice că s-ar putea crea cel puțin 10-15 locuri de parcare.

  11
  3
 • În spatele blocului S2, pe Romană, între Arțarilor și Trandafirilor există o suprafață de teren care s-ar preta la ceva similar. Cred că ar putea apărea 10-15 locuri de parcare acolo.

  Suntem destui locatari fără locuri de parcare, ar fi o gură de oxigen pentru zonă.

  12
  3
 • @Locatar de pe Romană, pe Arțarilor, în spatele blocului de pe partea stângă (cum circuli) a străzii Romană, există o parcare care poate fi cu ușurință supraetajată. Acolo cred că ies și mai multe locuri de parcare. Este parcarea paralelă cu ghena de gunoi de lângă calea ferată (lângă bar).

  3
  10
  • @Altă variantă, Nu ai cum să faci o parcare supraetajată pe lângă calea ferată fiindcă pur şi simplu nu ai loc deoarece acolo este strada importantă strada Arțarilor şi nu vei putea să intri la etaj.

 • Parcările acestea pot fi mai mari? Dacă este subterană+ parter de ce nu poate fi și cu un etaj? Dacă este parter+etaj de ce nu poate fi și subteran un etaj?

  12
  • Nu poate fi etaj subteran cum nu poate fi subsol la etaj!
   Pot fi trei niveluri dupa cum vrei!

   4
   7
 • De cartit tot cartim, dar, de bine de rau, actualul primar, pe care bistritenii s-au gandit sa-l traga pe dreapta, a facut destul de multe in acest oras. A avut curaj sa se apuce si de aceste parcari, a facut si pasajul subteran din Decebal, a pus asfalt pe arterele importante, a asfaltat chiar strazi de pamant, dar tot nu a fost destul pentru bistriteni. Sa transforme noul ales Bistrita in Marele Paris! Succes!

  1
  6
  • @Alina, Păi primarul ăsta a fost tras pe dreapta fiindcă a făcut tot ce nu au vrut Bistrițenii : groapa din Decebal, a îngustat aiurea marile artere, în loc să facă parcări mari în Centru face parcări imposibile în ganguri dosite , cu pietonalizarea străzii Liviu Rebreanu a falimentat Centru Vechi , bonus a vrut să facă bazaconia de pasaj Gării Tărpiului etc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.