Social

Caravana ”Bună ziua, schimbare!”, în premieră în județul Bistrița-Năsăud, la Ilva Mică. Locuitorii vor beneficia de servicii financiare, de asigurare și telecomunicații

Caravana ”Bună ziua, schimbare!”, o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române și Vodafone România, în parteneriat cu OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG, pentru creșterea gradului de incluziune financiară și tehnologică, a sosit miercuri, 16 august, în comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent și primarul comunei, Aurel Horea. Camionul modular va staționa, până pe 25 august, în parcarea din fața Primăriei Comunei Ilva Mică, fiind deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Unitatea mobilă va oferi locuitorilor comunei Ilva Mică acces ușor și rapid la servicii și produse financiare utile în viața de zi cu zi, de la deschidere de cont curent la carduri, asigurări, digital banking, precum și la servicii de telecomunicații și tehnologie. Pe lângă acestea, locuitorii vor putea beneficia de cursuri de educație și planificare financiară, dar și de discuții despre transformarea digitală în viața de zi cu zi și despre cum conștientizăm și ne ferim de pericolele cybersecurity.

Misiunea BCR și a partenerilor săi este de a aduce în comunitate o viziune pe termen lung asupra potențialului rural de dezvoltare, prin popularizarea informațiilor privind transformarea societății și digitalizarea economiei.

”Mulțumesc BCR și Vodafone că din județul Bistrița-Năsăud au ales localitatea noastră și că le putem oferi locuitorilor din Ilva Mică informații utile despre finanțe. Mă bucur că oamenii vor avea acces la educația financiară, avem foarte mulți fermieri și angajați în comună pe care îi invit să descopere oportunitățile oferite de caravana BCR și Vodafone”, a spus primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

”Mulțumesc Primăriei Ilva Mică și întregii comunități pentru deschiderea de a primi Caravana BCR – Vodafone, un proiect pe care l-am început în octombrie anul trecut. Am poposit nu întâmplător în Ilva Mică, nu întâmplător am ales să venim pe această vale cu oameni gospodari, cu multă inițiativă antreprenorială, pentru că ne dorim ca serviciile noastre să poată fi accesate de oricine și oriunde s-ar afla. Acest demers vine tocmai pentru a asigura accesul la serviciile noastre financiare, la tehnologie, la educație financiară. Ne dorim să dezvoltăm bunăstarea tuturor membrilor acestei comunități, de la persoane fizice până la antreprenori, agricultori, mici meseriași, administratori de companii și așa mai departe. Până pe 25 august, oricine din această comunitate care dorește să acceseze servicii bancare pe care le-ar putea obține într-o unitate clasică o poate face chiar aici. Sperăm ca aportul pentru comunitate să fie unul vizibil”, a transmis Petru Ciurtin, director zonal Retail Banca Comercială Română.

Concret, prin intermediul caravanei, membrii comunității din Ilva Mică vor beneficia de:

 • Acces ușor și rapid la servicii și produse financiare BCR utile în viața de zi cu zi, cum ar fi cont curent, carduri, asigurări, digital banking, precum și la pachete Vodafone de servicii de telecomunicații și tehnologie – telefoane și accesorii, abonamente și oferte de telecomunicații, care includ servicii mobile, broadband fix și TV;
 • Facilitarea accesului la informații de educație financiară și digitală, adaptată pe grupe de vârstă: de la cursuri de responsabilizare financiară și antreprenoriat în comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.

Caravana ”Bună ziua, schimbare!” rămâne la Ilva Mică până în 25 august, în parcarea primăriei, fiind deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

La biroul bancar din cadrul unității mobile se vor putea efectua digital, asistat de consilieri, următoarele operațiuni:

 • Deschideri de cont curent și carduri de debit
 • Deschideri de depozite și conturi de economii
 • Solicitări de carduri de credit
 • Acces la digital banking
 • Solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări
 • Asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă
 • Asigurări de locuință (obligatorii si facultative) și asigurări de protecție a bunurilor personale
 • Asigurări de călătorie
 • Consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing

De asemenea, camionul modular este dotat cu un echipament multifuncțional, care va putea oferi următoarele operațiuni:

 • Eliberare lei sau euro, în numerar
 • Depunere numerar în calitate de persoană fizică – în conturile curente, conturile de rambursare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane
 • Plată numerar a facturilor curente către furnizori
 • Reîncărcare cartele Vodafone
 • Eliberare mini extras
 • Interogare sold
 • Schimbare PIN

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, clienții vor putea accesa ofertele de abonamente pentru servicii fixe (internet și televiziune) și pe cele de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, tablete, trotinete, aspiratoare robot etc.), și își vor putea plăti factura sau reîncărca cartela în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR.

Caravana ”Bună ziua, schimbare!” a început traseul său prin România în octombrie 2022, cu misiunea de a ajunge în cât mai multe localități din țară. Prima destinație pe harta acestui demers a fost localitatea Băleni, județul Dâmbovița, unde s-a desfășurat lansarea oficială a proiectului. A doua oprire a fost în Drajna (jud. Prahova), apoi în comuna Glodeanu-Sărat (jud. Buzău), în noiembrie 2022. În iunie 2023 caravana a oprit în Săliște (jud. Sibiu), în iulie la Brezoi (jud. Vâlcea) și la Tălmaciu (jud. Sibiu), iar în august 2023 la Băile Felix (jud. Bihor).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.