Actualitate Recomandări

Caravana testării gratuite PAP și HPV, în Bistrița, Sângeorz-Băi și opt comune

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN), în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN), implementează proiectul POCU „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”.

Proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta!”oferă acces femeilor cu vârste între 24 și 64 de ani (inclusiv celor neasigurate) la servicii de informare și testare gratuită pentru depistarea leziunilor colului uterin. Femeile cu vârste între 24 și 29 de ani beneficiază de testul Babeș-Papanicolau (PAP), iar femeile cu vârste între 30 și 64 de ani beneficiază de testul HPV. Testul HPV evidențiază prezența unui factor de risc (infecția persistentă cu virusul papiloma uman), iar depistarea și tratarea stadiilor incipiente de cancer de col uterin au prognostic favorabil cu mari șanse de vindecare.

Rezultat al colaborării dintre IOCN, DSP BN, medicii ginecologi din Beclean și Năsăud, rețeaua de Asistență Medicală Comunitară (AMC) din județ și cu sprijinul primăriilor și al partenerilor locali, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie se organizează o nouă caravană a unității mobile în județul Bistrița-Năsăud. De această dată, activitățile de testare în unitatea mobilă a IOCN sunt programate astfel:

Bistrița: joi 22 septembrie, orele 8-12 – parcarea din spatele Finanțelor Publice

Bistrița: sâmbătă 24 septembrie, orele 11-17 – Centrul Comercial din Calea Moldovei 40A, B1 Retail Park

Uriu: luni 26 septembrie , orele 8-12 – Cabinetul medical

Reteag: luni 26 septembrie, orele 15-18,30 – Cabinetul medical

Chiochiș: marți 27 septembrie, orele 9-13 – Primărie

Șieu: marți 27 septembrie, orele 13.30-17.30 – Cabinetul medical

Șieu Odorhei: miercuri 28 septembrie, orele 8-12 – Căminul cultural

Mărișelu: miercuri 28 septembrie, orele 13.30 -16.30 – Cabinetul medical

Leșu: joi 29 septembrie, orele 8.30-12 – Cabinetul medical

Sângeorz-Băi: joi 29 septembrie, orele 12.30-18 – Centrul Cultural

Ilva Mică: vineri 30 septembrie, orele 8-12 – Primărie

Bistrița: sâmbătă 1 octombrie, orele 11-17 – Centrul Comercial din Calea Moldovei 40A, B1 Retail Park

Femeile cu vârste între 24 și 64 de ani sunt invitate să beneficieze de oportunitatea de testare gratuită, prin deplasarea unității mobile în cele zece localități din județ.

Etichete

1 comentariu

  • O inițiativa și o acțiune foarte buna și importanta pentru sănătate, profilaxie și tratament! În calitate de medic, fac apel la înțelegere, din partea mamelor, tinerelor femei și de ce nu, tinerilor, sa discute cu medicii și asistentele despre pericolele la care se expun și metodele prin care se pot păzi! Cu respect, dr. MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS