Actualitate

Care crede prefectul Ovidiu Frenț că este ”lucrul normal din România normală”

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, le-a spus șefiilor de instituții din județ, în ședința lunară a Colegiului prefectural, că a pregătit, împreună cu subprefectul Ciprian Ceclan, un bilanț al activității în fruntea Instituției Prefectului, dar pe care îl va prezenta doar în momentul în care se va produce schimbarea lor din funcții.

”Începem ședința Colegiului prefectural încă tot noi. Am spus-o și public și în videoconferința cu ministrul Afacerilor Interne, cu domnul Marcel Vela, că îmi doresc, indiferent ce se va întâmpla în viitorul apropiat, să se ia o decizie – și repet acest lucru – să se hotărască România spre ce tinde. Noi, la intrarea în UE, am depolitizat înalții funcționari publici, am creat un corp al acestora, am investit în cursuri, în formări, în programe. Nu țin neapărat să fiu eu cel care deschide această serie, dar, în opinia mea, se constată o diferență majoră între ce spune legea și chiar noul cod administrativ și ce se întâmplă în realitate. Mi-aș dori foarte tare să se ia o decizie în acest sens. Nu cred că face bine administrației, niciunui guvern și nici României. Dacă prefecții, subprefecții și înalții funcționari publici sunt numiți și demiși politic este în regulă, dacă nu atunci să fie profesionalizați ca în Italia, ca în Franța, ca în Belgia și fiecare guvern să aibă libertatea să-și aleagă din corpul înalților funcționari publici pe cei pe care dorește să-i numească în aceste funcții. Dacă tot vorbim de România normală, ar fi un lucru normal”, a spus Ovidiu Frenț.

Prefectul a adăugat pe de altă parte: ”Mă bucur că am fost felicitați de președintele reales al României care l-a felicitat pe noul ministru de Interne, care ne-a felicitat pe noi. Deci indirect ne-a felicitat președintele pentru că alegerile au decurs foarte bine și vreau să le mulțumesc colegilor care s-au implicat în organizarea alegerilor, în special domnului Mircea Chira de la Direcția Regională de Statistică, dar și pe colegilor de la Poliție, Jandarmi, ISU, STS, autorităților locale, colegilor mei din Instituția Prefectului, toți cei care au contribuit să derulăm aceste alegeri fără incidente și probleme, ba mai mult să fim primii care am depus BEC luni în jurul prânzului procesele verbale cu rezultatele din turul doi. Așa s-a întâmplat și în primul tur”.

Prefectul a spus că, împreună cu subprefectul Ciprian Ceclan, a pregătit un bilanț pe care îl vor prezenta în momentul în care se va produce schimbarea la nivelul conducerii Instituției Prefectului. ”Aștept și o să vă anunț când se va produce schimbarea”, a spus Frenț.

Guvernul Orban s-a instalat în funcție la începutul lunii noiembrie, iar prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat că ”în 48 de ore” vor fi schimbați din funcții toți prefecții și subprefecții.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2369473896515420?__xts__[0]=68.ARDKRjFZzMxRFnoQo5qxoPj7cgfYUNjqzMTnMWgBKOddL3eVFYIGSxGaeshr8br6LmLJP4M1SUJKC44dstV0zfBU7y91ori6JRDxP7CZzFlDw5mw0NvbzVDyYZeHMWAU5nyzu8rcVDb8dt4Ums2s7sXH2GVKttH-Ygxsk2jesYkRcnusr0-r9dkuaENuDKzENgxj7RHls42meWP4eNDN7GnivfeP8_ATlI1QZUevs0-V1sSGws-lP-K8b2QM0LhQantvqEDKdnf5EiL1NjxVVHuwMFL8ddL84s9MV0Wbp09GanebLpJyTBWNEAQsrFrfVl1UowIyBP3xqMCeIvW4Zwxt9w&__tn__=-R

24 comentarii

  • Ar fi bine ca Orban ,Bogdan si cu Sasu n frunte sa plece in concediu 5 ani, sa lase PSD ul sa isi continue proiectele. Cu Sasu n frunte ati vandut tara. La ăștia nu le place cand se face ceva in tara asta pentru oamenii de rand.

  • E cred că este normal pe ușa care intri,pe acea ușă să și ieși.
    Ai primit o functie pe criterii politice,apoi pe aceleași criterii trebuie să pleci.Prefectul și subprefectul reprezintă guvernul in teritoriu.Azi bun,rău guvernul tău a plecat,e normal să pleci și tu.
    PĂREREA MEA!

    • Da, chiar asa, s-a trezit ,,papagalul galben,, (citat A. Marga ) sa faca shimbari, nu conteaza pe cine si cu cine schimba, sa fie schimbari!
      D-le Ovidiu Frent, va felicit pentru competenta cu care ati condus Institutia Prefectului, pentru tinuta intelectuala si morala care va situeaza mult deasupra celor insetati de putere. Stim cu totii ca ,,rama cand capata ochi se crede șarpe,,

  • Care oameni de rând Aline, biet psd-ist? Și mai lăsați naibii insultele, nu realizați nici macar in ceasul al 13-le ,ce oameni ” valoroși” aveți înregimentați în pat, și evident plantati în toate instituțiile statului? Daca ar fi avut bun simt, multi dintre sefii de institutii ar fi trebuit deja sa fi scris si semnat ultimul lor document -DEMISIA !

    • Lasă că aveti voi restul partidelor oameni de valoare….numai tradatori de tara. Asta e adevarul PSD ul este singurul partid nationalist. Restul doar slugile occidentului. Ce oameni de valoare are si PNL….mai alea la bistrita, vai si amar de râsul curcilor. Cine Turc cu Dolha ma faci sa rad nea Ioane de pe somes.

  • Greu te desparti de salarii de sute de milioane(nemeritate datorita saraciei acestei tari,pe care tot voi ati reusit s o provocati) , dar oricum se termina banii si o sa dispareti si voi in ceata!!

    • Ovidiu le ….. salarii nesimtite si pensii la buget vor exista mereu. Pentru ca cei care ajung in functii de conducere trebuie sa fie santajabili . Toti indiferent de patidul din care fac parte….au o pată neagra, si pot fi manipulați. Sa nu visam cu ochii deschisi….ca e usr, pnl, pmp,etc. …..poporul e facut sa sustina nobilimea. asa a fost de la începutul lumii si asa va rămâne. Acum nu mai suntem sclavi …..suntem sclavi cu diplomă (p….mea ramane p….me ) asta e adevarul care doare …..nimeni nu are nici un interes sa scoată tara si poporul din mizerie. Dacă poporul nu se ridica singur….prin a înceta să consume tv, divertisment pe telefon, si alte astfel lucruri in exces. Poporul trebuie sa se autoeduce sa fie autodidact sa puna mana pe carti sa citească, bibliotecile sunt pline de carti…tot asa vom fi si peste 2000 de ani. Cine vrea sa faca carte sa puna mana sa învețe si cine vrea o meserie sa puna mana sa lucreze. Aici e greseala poporului ….Toti asteptam sa primim ceva. Primim o m……e la fiecare dintre alegeri ,cu speranța că va fi mai gustoasă. Asta e …..ne meritam soarta

  • Tocmai despre acest lucru vorbim și ni-l dorim, depolitizarea tuturor funcțiilor publice, meritul să primeze, expertiza cu care vine individul, nu carnetul de partid, cum s-a tot întâmplat și se întâmplă. Să fim serioși, doar nu suntem naivi să credem că psdeul, acest grup de interese, a numit prefecții pe bază de competențe, ei fiind cei ce au împânzit toate pozițiile din statul român, pe care le-au putut controla, numai cu pușlamale de oameni, indivizi slugarnici, fără competențe reale, dar foarte dispuși să execute ordinele venite de la partid. Toate numirile făcute în decursul timpului, cu foarte puține excepții au vizat în primul rând gradul de supunere în raport cu cine l-a numit, nivelul inferior de cunoaștere în raport cu decidentul și predispoziția de a nu încurca factorul decident, neavându-se în vedere criterii de competență, moralitate, corectitudine, expertiză etc. Și atunci, despre ce discutăm? Sistemul bugetar, cu marea sa parte de angajați, este o jignire la adresa fiecărui cetățean de bună-credință, nu îi includ aici pe angajații profesioniști din sistem, există destui, dar pe lângă ei sunt o sumedenie de angajați care trăiesc pe cârca acestora, care le îndeplinesc atribuțiile, și pe cea a contribuabililor, plătitori de taxe și impozite către bugetele statului. Din păcate, cei văduviți de pe urma unor politici falimentare cum sunt cele din prezent sunt, oamenii de bună-credință din această țară, contribuabili la bugetul general consolidat al României, și angajații din sistemul bugetar care lucrează în mod onest, cinstit și în cel mai serios mod cu putință. Apropo, domnule prefect, dăunăzi citeam cum a apelat o doamnă întreprinzător la matale, o doamnă care are o cofetărie, căreia i s-a aplicat amenzi abuzive, cum ați ajutat-o? Ce ați făcut pentru a o ajuta? Legal, evident. Din câte știu, nimic. Atunci, despre ce vorbim!

    • Dle Ianoș, pentru că îmi faceți impresia unui om de bună-credință, vă răspund:
      Atunci când a venit la mine dna Narcisa Stoian, managerul cofetăriilor Mon Jardin Patisserie, am fost impresionat de faptul că s-a intors cu familia sa din Canada și a deschis această mică afacere aici în țară. Știu ce înseamnă să muncești in altă țară și, deasemenea, ce presupune să ai o afacere în România, cu toate greutățile și barierele pe care le întâlnești. Tocmai din respect și admirație pentru acest gen de oameni am acționat la limita legii…
      În mod uzual se înregistrează petiția și se solicită oficial un răspuns instituției competente. Eu am chemat însă la discuțiile cu doamna Stoian, successiv, pe cei care conduceau/conduc Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, în dorința de a găsi împreună o soluționare legală pozitivă: motive legale de nulitate a Procesului verbal, schimbarea încadrării contravenției, contestare, etc. Din păcate, așa cum se menționează și în articol, dna Stoian necunoscând legislația a plecat din țară și a pierdut termenul legal de contestație, rămânând aplicabilă doar calea justiției unde deasemenea doamna a încercat să se reprezinte singură în instanță. Este absolut regretabil ce s-a întâmplat dar am făcut tot ce mi-a stat în putință. A fost cazul de care m-am ocupat probabil cel mai mult dintre sutele pe care le-am avut în urma audiențelor și chiar aș putea fi acuzat de abuz sau trafic de influență de către cineva răuvoitor. Este o lecție pentru cei care nu se informează care sunt modalitățile și termenele prin care se pot apăra împotriva unor abuzuri, pentru mine rămânând regretul că nu am mai putut face nimic și că eforturile mele au fost taxate în acel articol fără că măcar să mi se ceară opinia, așa cum ar fi trebuit. Dar, nu-i așa?, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită…
      Iar în privința profesionalizării persoanelor din sistemul public, sunt de acord, asta am cerut și eu, ca măcar după schimbarea noastră să se termine cu minciuna prefecților apolitici dar schimbați de fiecare guvern, e o ipocrizie și o pierdere de eficiență a instituției și a resurselor de formare.

    • @Ovidiu Frenț, lasă vrăjeala, doamna Stoian îi de pagubă că tu nu ai știut cum s-o ajuți, acuma te dai de ceasul morții că o avut dreptate.
      Da’ explică-ne cum îi cu demostrația diasporei din 10 august 2018? Au fost montați să dărâme guvernul al cărui slugă ai fost?
      Parcă l-ai copiat pe ceausescu cu privire la revoluționarii de la Timișoara, denumiți huligani manipulați de agenturili străine.
      Să-ți fie rușine, te dai revoluționar, ai patalama de la organizații din Timișoara și cataloghezi demonstrații pașnici din 10 august 2018 precum stăpâna ta de la acel moment, Carmen Dan, ca fiind elemente antisociale, care acționează pentru doborârea unui guvern legitim.

  • L-ați depolitizat și pe Ceclan? Cum a ajuns din consilier județean PSD direct subprefect? Ce cursuri, ce formări, ce programe a urmat peste noapte? L-ați dat la Nufărul? L-ați apretat? S-a spălat cu apă de gură? N-am mai fost în campanie electorală cu șeful pe linie de partid, numai pe linie de stat? Cu generalizări, așa cu principii și declarații e simplu! Cum stăm cu practica? Ne putem baza pe înalt funcționarul Ceclan măcar cât pe directorul Macarie de la regia de apă?

  • D-le prefect, ar trebui sa ne spuneti noua, cetatenilor nestiutori, cum ati ajuns dumneavoastra si d-l subprefect inalti functionari publici? Unde ati lucrat inainte de prefectura ca functionari publici? Cat timp? Cum ati ajuns pe acele posturi de functionari publici? Prin ce concursuri? Pana atunci, cel mai indicat ar fi sa nu dati lectii de cum se face sau cum ar trebui facut.

  • Alineeee! Mai Alineeee !
    Războiul s-a terminat dar tu, ca soldatul japonez, te crezi tot în tranșee.
    Rău te-a spălat pe creier cine te-a spălat, de nu mai percepi realitatea.

    • Mai soimule….poate de su se vede mai bine hoitul tarii pe care s au adunat ciorile (ciuma neagra) .pe mine nu ma doare capul cine guvernează…..important e să facă ceva pentru tara. Spalat sau nespălate pe creier restul partidelor de dreapta nu au facut nimic . Au mai adus cate o gay pride, in rest apa de ploaie. Cand unul trage in stanga si unu in dreapta…..vorba lu Petrov….poti părăsi barca. Acum o sa bage PSD ul bete in roate PNL ului , astea doua partide numai asta stiu….cand vom scapa de astea doua partide….posibil sa avem si noi o dezvoltare. Asa ca nu sunt nici pesdist nici penelist….nici nu am votat.

  • Comentariile de mai sus justifică aprecierea generală că PSD a politizat toate funcțiile , până la șoferi și femeia de serviciu, iar acuma v-ați da inamovibili, pe motiv că ați fi înalți funcționari publici.Poate doar la statură înalți dar altfel , niște activiști vădit înregimentați.
    Ex. domnul CECLAN (?!) fost consilier județean :pe listele cui (?).
    O minimă morală ar trebui să oblige ca în ziua intrării în funcție a noului guvern, indiferent din ce motiv a plecat precedentul, toți numiții politic să-și depună demisia, cu un preaviz, până la numirea înlocuitorului.
    Iar partidele care tind la guvernare trebuie să știe încă dinainte, ”din umbră”, pe cine vor numi prefect, etc.

  • Alin esti un nimeni. Ai recunoscut singur. Nu votezi nu contezi. La ce te mai obosesti sa iti arati prostia de non cetatean . Ciocu mic cinci ani de-amu in colo.

  • Ciolacu preşedintele interimar al echipei, pare că era prieten la cataramă cu Omar Hayssam.
    Ca să nu menționez că e din categoria şmecherilor, cei cu facultăți bidon , diplome cumpărate pe bani.

    https://newsweek.ro/actualitate/pacatele-lui-marcel-ciolacu-la-pescuit-cu-dragnea-la-vanatoare-cu-sponsorul-omar-hayssam

    https://www.libertatea.ro/stiri/cine-este-marcel-ciolacu-biografie-2649524

    Cum dracu să resetezi politica cu lupi camuflați în oaie?

    PNL plus celelalte forțe aliate au o ocazie unică, de a transforma Statul în unul europeean, în care Domnia Legii ar fi reală într-o tranziție cât mai scurtă.
    Altfel iar se vor pierde ani buni de dezvoltare, bătălii murdare în culise, tot felul de grupuri oculte tenebroase şi mediocre cu scheleți în dulap, se vor succeda la butoanele puterii.
    Daea, Stănescu???
    Au fost teleportați din Epoca Ceauşescu.
    Cum mai sunt dinozauri prin serviciile de informații.
    Ce colaborează de minune cu PSD-ul bu trebuie să fii geniu cu toate protocoalele de colaborare, PSD ul şi-a fidelizat clientela dacopată. Contra-europeeană, ce cred încă în mitul prin noi-înşine. Spre sărăcie şi depopulare, din păcate
    Tinerii nu au noțiunea a ceea ce a însemnat comunismul la ora respectivă.
    Combinațiile astea su structuri militare şi paramilitare parazitate de oameni ce aparțin trecutului, țin România într-o zonă crepusculară foarte fragilă.
    Încep să regret, pe dna Petrescu, dna Birchal şi alții din PSD.

  • Nu vă place?
    Uite un document produs de CIA în 1980 despre oficialii Republicii Socialiste România.
    „Directory of Officials of the Socialist Republic of Romania”
    Document ce poate fi accesat la
    https://books.google.com/books/about/Directory_of_Officials_of_the_Socialist.html?id=zHoGy-FSCf8C
    Pe atunci Teodor Meleşcanu era bine merci funcționar de nădejde.
    Apar toate numele, Stănescu, Daea
    Problema României, nu a avut loc o Lustrație.
    În sens real.
    Bun.
    Nimeni nu zice închisoare politică pentru foştii comunişti, dar una e să ai mentalitatea Republicii Socialiste România cu toate grozăviile de atunci şi alta să fii în Europa.
    E totuşi o insultă la adresa istoriei, a celor care au suferit sub comunism ca azi dă se perindeze pe la televizor aceleaşi personaje.

  • V-ați pus vreodată întrebarea de ce între guvernările locale prelungite și criminalitate organizată la nivel local, regional și național există o corelație?
    Este dovedit științific, că acolo unde Puterea se eternizează (nu există cicluri de alternanță) corupția crește exponențial, fiind doar o chestiune de timp.
    Prea siguri pe ei și pe mijloacele lor de a eluda Legea, deținătorii Puterii încep să comită abuzuri la adăpostul instituțiilor politizate sau neutralizate prin implementarea de oameni docili Puterii , care vor face ceea ce Partidul le dictează, împotriva propriilor coduri etice, propriilor norme legale și propriei misiuni instituționale.
    Un *om* din ăsta numit în funcții cheie , valoarează mai mult în perspectivă decizională autocratică decât suma subalternilor care pot să-și efectueze onest munca , în concordanță cu Legea, dar la capăt în sistem de Partid-Stat, concluzia trasă jos poate să se transforme în acțiune total inversă recomandării inițiale.
    Oripilat am citit vestea despre calvarul fetiței de 10 ani .
    Răpită ziua pe stradă.
    Nici un trecător a intervenit sau apelat 112.
    Nici unul.
    Nici un vecin nu a semnalat.
    Nici unul.
    Nici măcar, Familia Proprie, nu a reacționat imediat. Au așteptat ore ca să meargă la spital cu ea.
    E incredibil. INCREDIBIL.
    Că se întâmplă într-o țară care e în U.E.
    Și nu e întâmplător se întâmplă într-un județ unde PSD a guvernat lungi perioade de timp.
    La adăpostul Partidului, clanurile interlope au înflorit.

    S-au solidificat. Diversificat.
    Furnizorii de prostituție și crimnialitate în Occident, au cotizat într-o formă sau altă Partidului Local.

    Care foarte probabil , într-o lume condusă hierarhic prin asocierea cu puterea, au intervenit în favoarea unora din interlopi.

    Însăși mijloacele de reglare a conflictelor par preluate din lumea interlopilor cu regulile lor nescrise.
    Avem prima regulă, Omerta.
    Care protejează de Lege, membrii Partidului.
    În numele solidarității, nu se spun ce se întâmplă în spatele ușilor închise.
    Contrar transparenței , unde punctele de vedere sunt exprimate în văzul tuturor, iar bunul-simț comun prevalează.
    Partidele de tipul PSD sunt opace.
    Ei spun, bucătărie internă.

    În fond, când te uiți la nivelul limbajului, la nivelul comportamentului, sunt la același nivel ca și clanurile interlope pe care le ignoră cu bună-știință.

    Din anumite surse, neconfirmate din păcate(o înregistrare audio ar însemna o nouă eră) circulă zvonurile că în cazul CEX PSD s-a folosit un limbaj gen:

    *derbedeule, proasta planetei, bă puturosule, secătură, vezi că te iau de cioc, necioplitule, boule, vacă ești tu, secătură, muistule, muisto, mojicule, cristoșii mă-tii, ba ai mă-tii, căcat cu ochi, tu vorbești cap de p@lă, toantă, sărăntocule, scoate-ți fă sârma din cur, cioflingarule, mânca-mi-ai p@zda, țărănoi coclit.*
    Ce e confirmat e faptul că dl Teodorovici a adresat dulcele apelativ *șobolanule* unui alt interlocutor.

    Asta e ștacheta de civilizație a Partidului care a fost la guvernare.
    E nivelul găștilor de interlopi care au pus stăpânire pe localitățile *guvernate*.

    Oameni din PSD au profitat din plin prostituție și trafic de ființe umane.

    https://www.youtube.com/watch?v=z_p4bwKxTxU

    https://www.antena3.ro/actualitate/retea-de-prostitutie-de-lux-demascata-de-diicot-printre-clienti-deputatul-nicolae-banicioiu-si-112962.html

    https://adevarul.ro/locale/bistrita/ce-s-a-ales-interlopii-bistriteni-unii-s-au-cumintit-s-au-apucat-afaceri-altii-s-au-facut-nevazuti-1_54bcc6ed448e03c0fdbd319d/index.html

    Trebuie remarcat că există diferențe și nuanțe între regiuni.

    Iol.
    Am dat peste un youtube.
    Priceless.

  • Normalitate în România.
    Niculae Bădălău, proaspăt resetat în consiliul executiv PSD,
    https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/460693967760611/
    „Să vină Diaspora, că noi ne pișăm pe ea!”

    Dedicație specială pentru nașul Niculaie Bădălău, pe sistem…

    „Nu avem frică de rău, la putere-i Bădălău…
    N-aveam frică de orice, la putere-i PSD…”

    Bolintin Vale, județul Giurgiu, 30.08.2018, acasă la Niculaie Bădălău

    Deci.
    Atunci a negat.
    Acum la CEX, a recidivat.
    Oamenii ăștia au ambiție să conducă România, un Stat Europeean?

  • Pt. Sica fara frica: Ar fi interesant de vazut si cum s-a rasfrans succesul celor doi in politica asupra celorlalti membrii ai familiei si apoi sa mai vorbim despre ce e normal si ce nu e normal in Romania si de gargara servita de politicieni celor creduli.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS