Actualitate

Care este componența Guvernului Orban

Premierul desemnat Ludovic Orban, liderul PNL, a prezentat lista miniştrilor propuşi pentru viitorul Guvern. Cabinetul va avea 16 portofolii, plus o funcţie de vicepremier, fără portofoliu.

Lista va fi depusă astăzi la Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc votul de învestitură. Dintre partidele care au votat moțiunea de cenzură pentru Guvernul Dăncilă, Pro România a anunțat clar că nu va vota Guvernul Orban.

Propunerile pentru Guvernul condus de Victor Orban sunt:

Nr. crt.FuncţiaPrenume / Nume
 1Prim-ministruLudovic Orban
 2Viceprim-ministruRaluca Turcan
 3Ministrul Finanţelor PubliceVasile-Florin Cîţu
 4Ministrul Afacerilor InterneMarcel Ion Vela
 5Ministrul Afacerilor ExterneBogdan Lucian Aurescu
 6Ministrul JustiţieiMarian Cătălin Predoiu
 7Ministrul Apărării NaţionaleIonel Nicolae Ciucă
 8Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de AfaceriVirgil-Daniel Popescu
 9Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi ComunicaţiilorLucian Nicolae Bode
 10Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării RuraleNechita-Adrian Oros
 11Ministrul Mediului, Apelor şi PădurilorCostel Alexe
 12Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi AdministraţieiIon Ştefan
 13Ministrul Fondurilor EuropeneIoan Marcel Boloş
 14Ministrul SănătăţiiVictor Sebastian Costache
 15Ministrul Educaţiei şi CercetăriiCristina Monica Anisie
 16Ministrul CulturiiBogdan Gheorghiu
 17Ministrul Tineretului şi SportuluiMarian Ionuţ Stroe
 18Ministrul Muncii şi Protecţiei SocialeVictoria Violeta Alexandru

Politicile fiscale și bugetare din Programul de guvernare al PNL se bazează pe menținerea cotei unice de impozitare și prevede, printre altele, revizuirea și corectarea unor acte normative, cum este OUG 114, eliminarea supraccizei la carburanți sau restructurarea ANAF. Programul de guvernare prevede că nu se vor emite OUG pe justiţie. Aici detalii.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/760838544363595/?__xts__[0]=68.ARCthXgwDg4D6jxad-rsbtr4AtLtNRrmBFGO9Xg8cWj3GXFibcs6IXyUR_HJLyLnA5ExCdj2-vlZRh-gyn7_3Q5C6FT4nxFhzaXJofxWRj6Y9qDVx8bpZ4HjzYMauB2TlPmh-bUkLN6qRf_dGGRCgACMC3-YexWbZiWF8cz-D2vJ_dDmgRQCcJhTlF1vgyb0KzMYz2BSt-cvF7UestqYwYkn0E-8C6cW51qdQm9YmsbZ8uLS8o98OpXSkzXO5crzqPlEasg3y-0LCqBT77YrvGQ1nalI5uzqs79w8Y8Rp6BxPO9LFfMzxvpYKnHidrWzpoxTVjJXpu_bqkSgZCpuZYpbsgBb5qerv7E&__tn__=-R
https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/1720547331411636/?__xts__[0]=68.ARDPC0g_BcTlldtoAN-V6BqNFxhrmGqVY7S3f1eHneaaJR8l4vHGQRGBkEsSImqt2hT4dqp6CJrTf0kiLMUq_a9QGQS_t3BVK96opMC8oTsJHEPVebl_ctigNCE-tZi_IwNU-8RSs7Yh2XsknBvaycnHMCfY2xRpVptD75sEUEGGknghnlS93oYSdEl7FGZQQ4vPnGWk3kM50y1Ry6fzlCHQGHymcM1RSNmgpl4tscogTWf2xytr7gwHb5o6YAruYGfzkDH0BrGyoIH9Rdl4haCPHjUtvfJtNOOng43P0CfWqkohlVu3TOGKqJ6VAsiUEEdOpi2O6xSWvkLqsEeD3Oho4zbTI-eU02-LYg&__tn__=-R

6 comentarii

 • Sincer mari asteptari nu aveam.Incepand cu prim-ministru Sica somerul,vice-premier Turcana,doar ca sa ma ierte D-zeu nici mai jos decat cu tuta de Teleorman,acarul Denes si cucul alb nu era cum.Sa dea doamne,doamne sa fie vreme buna ,ca vremurile nu prea au cum fi bune.Mai observ ca si egalitatea de sanse pt femei e bine reprezentata,din 16 doar o turcana si doua doamne.Sa fie bine,ca sa nu fie rau.(vorba lui Hagi)
  PAREREA MEA!

 • Predoiu e minune pentru justiție!
  Si Turcan minune de vicepremier, cea care nu a avut scrupule sa se urce in paturi si sa treacă prin dormitoare …
  (avem si noi la Bistrița “doamne” de genul)

  Oameni cu limbi de catifea pentru UDREA si BASESCU-PETROV, informatorul confirmat!
  Doamne ce minte scurtă au romanii !
  Urmează sa își pună “competentii “ in funcții …

  • Sincer imi era simpatic acest „Sică mandolină”dar dupa ce l-am vazut pe poetul Mircea Dinescu in emisiunea lui Cristache de pe tvr1 care a relatat ca in timpul unei vizite facute pe cand „menestrelul” era ministru al transporturilor si acesta la asteptat in birou cu picioarele pe masa mi se face greata! Ce blestem pe biata tară, Hohănțolări,Klaus iar acum si Ludovik.Vai,Vai,Vai.

 • Bucuria mea cea mai mare e sa vad ca Catu e propus pentru Ministerul Finantelor. El e unul dintre cei care se tavaleau cand cresteau pensiile si salariile sau cand se reduceau taxele. El prezicea in fiecare luna ca vine apocalipsa si ca noi provocam o criza financiara la nivel mondial, cum nu s-a mai vazut.
  Sincer imi pare rau ca i-au dat jet lui fratiucu Robi, ca el, dupa cum zicea Rares Bogdan, putea sa fie ministru peste 4 ministere. Chiar m-as fi bucurat daca aveam in continuare un ministru de la noi din judet. Chiar si Snitel la educatie era bine daca intra si USR la guvernare.

 • minunat!!!! absolut minunat!!!! superb!!!!! Predoiu, Turcan, Orban si mai ales aia din umbra despre care nu vorbeste Orban ca ii da cu DNA……. este ceva de vis!!!!!!!!!!! va rog sa votati cu PNL si cu USR !!!! va roooog ::::::::::))))))))))))))))))))))) sunt minunati, si va vor aduce prosperitatea mult visata….. e adevarat ca cei sararci sunt cei mai fericiti……vin acele vremuri!!!! profesori, medici, politisti….. jap jap!!!! afara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!si ce atat vouchere si atata salariu???doar n-o sa-si bata capu sa gaseasca solutii!!! greaua mostenireeeee, vai vai

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.