Actualitate Recomandări

Care este oferta universităților din Cluj și București pentru cei care vor să studieze la Bistrița

Universitățile ”Babeș-Bolyai” și Tehnică din Cluj, dar și Universitatea Ecologică din București, care au extensii la Bistrița, vor demara, luna viitoare, o nouă sesiune de admitere, așa încât cei care vor să urmeze studiile universitare acasă se pot înscrie.

Extensia Bistrița a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca are la Administrație Publică 15 locuri la buget și 84 cu taxă învățământ de zi și alte 50 de locuri pentru învățământ la distanță (ID).

Graficul de desfăşurare a admiterii în sesiunea din iulie 2019 este următorul:

  • 16-20 iulie  Înscrierea candidaţilor (inclusiv sâmbăta)
  • 22 iulie  Afişarea rezultatelor iniţiale
  • 23-24 iulie  Contestaţii, înregistrarea observaţiilor, erorilor, omisiunilor
  • 23-25 iulie  Confirmarea locurilor şi depunerea cererilor de redistribuire pentru candidaţii în aşteptare
  • 26 iulie  Redistribuirea locurilor rămase neocupate sau disponibilizate ca urmare a neconfirmării
  • 27 iulie Afișarea rezultatelor după redistribuiri
  • 28-29 iulie  Confirmarea locurilor după redistribuire (inclusiv duminica)
  • 31 iulie  Afişarea listelor finale

La Facultatea de Business sunt cinci locuri la buget, alte cinci locuri pentru studenții care provin din mediul rural tot la buget și 65 de locuri cu taxă. Aici mai multe detalii.

Calendarul Admiterii sesiunea iulie 2019:

  • Înscrierea candidatilor: 17-20 iulie 2019
  • Afișarea rezultatelor inițiale: 20 iulie
  • Confirmarea locurilor obținute prin concurs: 22-23 iulie
  • Afișarea rezultatelor finale: 25 iulie
  • Criteriile de admitere:  100% media examenului de bacalaureat în cazul în care candidatul nu a participat la concursul de cunoştinţe
    sau nu doreşte să se ţină cont de această notă sau 100% nota concursului de cunoştinţe, doar dacă această notă este cel puţin egală cu 9,00 (nouă 0%) sau 70% media de la examenul de bacalaureat + 30% nota concursului de cunoştinţe, dacă nota obţinută la concursul de cunoştinţe este cel puţin egală cu 6,00 (şase 0%).
  • Candidaţii trebuie să depună la dosar un eseu (conform machetei de pe site) redactat în limba română care va fi notat cu ADMIS/RESPINS.

La Facultatea de Geografia Turismului sunt: 85 de locuri din care 20 la buget, 61 cu taxă și patru pentru studenți din mediul rural.

Sesiunea din iulie:

  • 16-22 iulie (fără duminică)  Înscrierea candidaţilor
  • 23 iulie Afişarea rezultatelor inițiale
  • 24–27 iulie Confirmarea locurilor
    TAXA ADMITERE : 170 lei
    TAXA SCOLARIZARE : 2800 lei

Facultatea de Educației Fizică și Sport a anunțat următorul calendar de admitere:

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va face înscrieri la următoarele facultăți:

Universitatea Ecologică București, prin Centrul de înscriere și documentare Bistrița, face înscrieri pentru următoarele facultăți:

  • Facultatea de Drept – studii universitare de licență, cu durata de 4 ani, specializarea Drept;
  • Facultatea de Management Financiar – studii universitare de licență, cu durata de 3 ani, specializarea Finanțe și Bănci
  • Facultatea de inginerie managerială – studii universitare de licență, cu durata de 4 ani, specializarea Inginerie Economică Industrială;
  • Facultatea de Științele Comunicării – studii universitare de licență, cu durata de 3 ani, specializarea Comunicare și relații publice.

7 comentarii

    • in canada primesc romani. mergeti acolo cu copilul dvs. e 1000 de euro biletul. sterge la cur o canadianca, si s a scos.

  • Ceea ce se intampla astazi cu parodia admiterilor la facultate, frizeaza ridicolul! Cica, concurs de dosare… nota la Bac… Ne-am modernizat… grile… Nu conteaza daca ne exprimam corect,daca scriem corect, etc… Profesorii nu mai au timp sa citeasca lucrarile ? Cand am dat eu examen de admitere la Facultatea de Stomatologie la Cluj, erau 40 locuri si examenul a durat o saptamana! Scris: prima zi- Fizica, a doua zi-Anatomie, a treia zi-Chimie si dupa corectare si comunicarea notelor, oral : Anatomie . Cati , pe un loc ? Noua(9) !! Din pacate, in loc sa crestem exigenta, seriozitatea, meritocratia, cultivam mediocritatea si superficialitatea…! Ne miram de impostura, incompetenta ,smecherii…Daca se permite…! Pana cand, Cultura ,Sanatatea si Invatamantul vor fi politizate si nu conduse de adevarati dascali, medici sau oameni de cultura autentici, nu se poate face nimic! Nu avem curajul sa propunem o viziune,o strategie pentru tara(nu pentru stat!) pe 20- 30 de ani si oricare partid, sa fie obligat prin lege, sa continue ceea ce s-a facut…E foarte greu? Nu ! E vorba despre DATORIE ,RESPONSABILITATE,CURAJ,ONOARE ! Cunosc, o singura astfel de viziune : 1 ianuarie 2007 Regele Mihai -ROMANIA.O viziune pe 30 de ani- Spirit de raspundere-loialitate-generozitate-puterea exemplului ! Primii zece ani(2007-2017) ; Urmatorii douazeci de ani (2017-2037) Daca cineva avea curiozitatea sa rasfoiasca ideile si principiile acestei veritabile strategii de dezvoltare durabila, expuse foarte clar… Pentru doritori : Editura Polirom -2007 -Biblioteca in flacari – Mic tratat de regalitate in republica – Principele Radu de Romania(fost Principe de Hohenzollern-Veringen) Cei care trebuiau sa o rasfoiasca, n-au facut-o …! Cu speranta pentru viitor,MNPop

  • Cititorule, din ceea ce ai scris deduc faptul că și copilul tău a terminat aceeași facultate ,,xxxxx”, pe care o blamezi în fel și chip, dar el a fost ,,șef de promoție”…deci toți o apă și-un pământ.
    Cât despre angajări, te cred pe drept cuvânt.

  • La Bistrita este extrem de necesara crearea unui CAMPUS UNIVERSITAR modern adaptat cerintelor actuale ale invatamantului superior. In plus un campus universitar care sa adune laolalta toate facilitatile vietii studentesti reprezinta intre altele si o stare de spirit pozitiva, creind un plus de atractivitate pentru viitorii studenti. Extensiile universitare inclusiv cea de la UBB functioneaza de ani buni la Bistrita in spatii necorespunzatoare improvizate. De aceea, influenta vietii studentesti la nivelul locuitorilor orasului este practic inexistenta. Cu toate astea, pana in prezent, autoritatile locale nu au actionat ca impreuna cu universitatile-mama sa creeze un campus universitar modern cu spatii de invatamant prevazute cu sali de curs si laboratoare, camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, etc. care sa aduca impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita. Se vorbeste prea mult si nu se face nimic.
    Vezi: https://www.timponline.ro/campus-universitar-pentru-studentii-din-bistrita/

  • Prin anul 2017, Andrei Marga dorea sa infiinteze o universitate autonoma la Bistrita, pe care o vede ca singura masura de redresare a invatamantului superior romanesc. Sic! Realitatea e ca nu de noi universitati duce lipsa invatamantul superior romanesc, ci de reformarea universitatilor existente. Pentru orasele mici, solutia ramane extensiile universitare. In schimb Universitatile din centrele universitare romanesti trebuie reformate pentru a accede in topul celor mai bune din europa si din lume. Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut permanent, în calitatea sa de membru al Consiliului European, rolul important al educaţiei în consolidarea Uniunii Europene şi a sprijinit atât iniţiativa „Universităţi europene”, cât şi alocarea de resurse suplimentare pentru europenizarea învăţământului ,în general. Recent a avut loc includerea a trei universităţi româneşti în lista reţelelor academice care beneficiază de primul val de finanţări din cadrul iniţiativei „Universităţi europene”. Este vorba despre Universitatea din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, care alături de partenerii lor europeni, vor deveni un vârf de lance al integrării europene în domeniul învăţământului superior. Obiectivul iniţiativei este ca până în 2024 sa fie create 20 de reţele care, sub titlul de „Universităţi europene”, vor promova valorile şi identitatea europeană, vor creşte calitatea învăţământului şi a cercetării şi vor contribui la creşterea competitivităţii globale a învăţământului superior european.

  • Bistrița ca şi localizare, cu o universitate modernă, corp profesoral atras şi selectat după criteriile integrității academice din vest( nu modelul Titus Maiorescu) campus modern, profil orientat spre specializările viitorului , ar putea atrage o masă de studenți semnificativă din Republica Moldova şi Moldova, dacă s-ar gândi asigurarea unei legături feroviare rapide şi fiabile spre Est peste Carpați şi spre Cluj, plus un mic aeroport regional.

    Dar e un plan care ar depăşi cert capacitatea organizatorică a autorităților locale actuale de a construi viitorul pentru comunitate.

    Până atunci Bistrița va rămâne ceea ce este, un oraş provincial în care părinții injectează bani în emigrarea ulterioară a copiilor spre meleaguri mai promițătoare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS