Social

Care sunt cele nouă puncte gastronomice locale unde puteți mânca preparate tradiționale

În județul Bistrița-Năsăud sunt autorizate să funcționeze nouă puncte gastronomice locale unde puteți mânca preparate tradiționale. Trei se află pe Valea Bârgăului, trei în Munții Rodnei, două la Dealul Negru și unul pe Valea Șieului.

Toate acestea sunt autorizate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud și le puteți găsi la adresele de mai jos:

1. CLASS SOLEVITA SRL – Colibiţa, nr. 184

2. GEOELEN PARTENER SRL – Tiha Bârgăului, nr. 398

3. PFA BIDIAN G.S. MARIA – Bistrița Bârgăului, nr. 24

4. PFA HOZA SANDA-MARIANA – Valea Borcutului, nr. 171A

5. IF DOMIDE VIOREL – Șanț, nr. 705

6. PFA CUREAN MARIA-FELICIA – Petriș, comuna Cetate, nr. 246

7. PFA MOLDOVAN CORNEL-MIHĂILĂ – Gledin, comuna Monor, str. Sf. Pahomie, nr. 15

8. PFA BUNGĂRDEAN I. ANUȚA – Cușma, comuna Livezile, nr. 217

9. PFA SCURTU I. VICTORIŢA – Cormaia, nr. 1B

Punctele Gastronomice Locale sunt obiective reprezentate de bucătăriile proprii ale caselor rurale, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct consumatorilor. O condiţie, pe care trebuie să o îndeplinească un Punct Gastronomic Local, este aceea ca alimentele să fie preparate numai de către proprietar, sau de către membrii familiei acestuia, iar starea de sănătate a acestora trebuie să fie verificată periodic.

Materiile prime din care se prepară alimentele trebuie să provină numai din unităţi autorizate /înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, punându-se accentul pe acele produse autohtone, specifice zonei în care punctul gastronomic îşi desfăşoară activitatea.

  • Meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor.
  • Punctul gastronomic local are un meniu zilnic cu o gamă sortimentală restrânsă (cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale și eventual 2 feluri de desert), specific zonei în care îşi desfăşoară activitatea.

Obligatoriu este preparat şi oferit pentru consum în decursul aceleiaşi zile. Metodele de preparare ale meniului sunt pe cât posibil tradiţionale, respectându-se condiţiile de igienă în momentul preparării.

Cei care doresc să înfiinţeze aceste puncte gastronomice locale trebuie să se constituie într-o formă de organizare juridică, de tipul: Asociaţie Familială, Persoană Fizică Autorizată sau Societate Comercială.

1 comentariu

  • Interesant de vizitat și de gustat:

    CLASS SOLEVITA SRL Colibiţa, nr. 184

    GEOELEN PARTENER SRL Tiha Bârgăului, nr. 398

    PFA BIDIAN G.S. MARIA Bistrița Bârgăului, nr. 24

    PFA HOZA SANDA – MARIANA Valea Borcutului, nr. 171A

    IF DOMIDE VIOREL Șanț, nr. 705

    PFA CUREAN MARIA – FELICIA Petriș, comuna Cetate, nr. 246

    PFA MOLDOVAN CORNEL – MIHĂILĂ Gledin, comuna Monor, str. Sf. Pahomie de la Gledin. Nr. 15

    PFA BUNGĂRDEAN I. ANUȚA Cușma, comuna Livezile, nr. 217

    PFA SCURTU I. VICTORIŢA Cormaia, nr. 1B

    Mulțumim!

    11
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS