Actualitate

Care sunt pardoselile cele mai rezistente, estetice și cu preț rezonabil

Piața pardoselilor a cunoscut transformări majore în ultimii ani, în special datorită noilor materiale apărute. Dintre acestea se remarcă podelele vinilice, care reprezintă felia pardoselilor rezistente la apă, având calitați unice de durabilitate, comoditate în întreținere, dar nu în ultimul rând și de accesibilitate.

Pardoselile vinilice nu sunt chiar o noutate pe piață. Americanul Waldo Semon a inventat clorura de polivinlil plastifiată în 1926. Ea a fost mai intens promovată pe piața padoselilor în anii ’40 iar acum a devenit cea mai utilzată opțiune din segmentul pardoselilor dure. Dar de atunci au suferit multiple transformări, fiind realizate diferite materiale tip compozit având la bază PVC.

Un segment important al pardoselilor vinilice sunt pardoselile LVT, abreviere din engleza de la Luxury Vinyl Tiles – Podele vinilice de lux. Acest segment nu reprezintă un standard in sine, ci mai degrabă o categorie, ce este caracterizată de realizarea unor podele cu un aspect foarte asemănător unor materiale populare pentru pardoseli cum ar fi lemnul, piatra sau cimentul. Asemănarea merge pană acolo încât nu este reprodus doar desenul și culoarea, ci și fibra sau micile imperfecțiuni ale materialului original, inclusiv sincronizănd desenul și culoarea cu aceste detalii tridimensionale.

Ultima îmbunătațire majoră adusă categoriei de pardoseli vinilice, și în particular LVT-ului, este parchetul SPC, abreviere de la Stone Polymer Comosite (compozit piatră cu polimer), mult mai rezistent și potrivit pentru majoritatea camerelor, fie că este vorba de o baie sau de un balcon.

Furnizorii de pardoseli sunt de opinie că acest avânt al pardoselilor SPC are la bază trei factori: performanța, estetica și prețul de intrare. Piatra de temelie o reprezintă bineînțeles rezistența la apă a pardoselii vinilice, dar la acest avantaj major se adaugă și investițiile majore care au fost făcute în realizarea unor suprafețe cât mai atractive și realiste care să replice suprarețele lemnului, rezistente la zgârieturi, care în multe situații au ajuns sa surclaseze performanța parchetului laminat.

Podelele SPC pot fi instalate cu succes ca înlocuitor al plăcilor ceramice sau a pietrei naturale în spații ce în mod normal sunt teritoriul acestora, cum ar fi băile, holurile, bucătăriile. Acestea au aspectul de piatră, ceramică sau ciment, dar sunt calde la atingere, ceea ce reprezintă un avantaj ce cântărește destul de mult atunci cand se ia decizia în privința pardoselii.

Totodată, suprafața fiind ușor de curațat prin spălare, parchetul SPC este o soluție ideală pentru obținerea unei igiene ridicate, chiar cu proprietați antiseptice, putându-se aplica produse dezinfectante cu ușurință pe acest tip de suprafață. Ele sunt utilizate pe scară largă și în spații de birouri, săli de gimnastică, saloane SPA, școli, grădinițe etc.

Mai multe informații despre pardoseala SPC, dar și propuneri de design personalizat și adaptat stilului fiecăruia, găsiți la Romana Deco Mobili , în showroom-ul de pe strada Constantin Roman Vivu nr.1, Bistrița ( lângă magazinul Meridian). după următorul program:

  • 📍luni – vineri 10:00 – 18:00
  • 📍sâmbătă 10:00-13:00

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS