Actualitate

Care va fi următorul pas pentru digitalizarea școlilor din Bistrița

Dacă majoritatea elevilor și profesorilor vor agrea utilizarea platformei digitale de management educațional Adservio, va fi inițiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru alocarea de fonduri astfel încât toate școlile din Bistrița să beneficieze de ea, spune viceprimarul Cristian Niculae:

”Se încheie un an școlar atipic și oarecum trist. Un an școlar marcat de evenimente pe care nu le-am mai trăit până acum. Un an școlar în care bucuriile elevilor, profesorilor și părinților au fost umbrite de distanțări sociale. Noi continuăm cel mai ambițios program de investiții în educație desfășurat în Bistrița, prin care 9 instituții școlare sunt reabilitate și modernizate pentru a oferi condiții de studiu și siguranță la standarde europene elevilor din Bistrița.

Am făcut un prim pas în digitalizarea școlilor din Bistrița, prin oferirea posibilității de testare a unei platforme digitale performante și complexe, adaptată învățământului românesc, pentru toate școlile din Bistrița. Platforma Adservio pune la dispoziție atât infrastructura necesară studiului online pentru elevi și profesori, catalog electronic, precum și rapoarte detaliate de activitate pentru profesori și părinți. Până acum 14 școli au început utilizarea platformei digitale, urmând ca din septembrie toate școlile din Bistrița să o poată utiliza gratuit pentru o perioadă de încă două luni (septembrie și octombrie). Dacă această platformă va fi agreată și apreciată de majoritatea profesorilor și elevilor, voi iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să alocăm fondurile necesare pentru a pune la dispoziție tuturor școlilor din Bistrița în mod gratuit această platformă digitală”.

7 comentarii

  • O prostie marca Cristian Niculae, aduce firma asta si obliga scolile sa lucreze cu ea dar daca o cautati pe internet o sa vedeti ca in alte judete s-a renuntat la ea…

  • Mare pacat de absolventii din acest an. Eu cred ca guvernul si ministerul invatamantului puteau sa construiasca niste reguli prin care copiii acestia sa se poata bucura de finalul scolii.

  • Platformele digitale scolare au devenit o necesitate, mai ales ca ne aflam in sec. 21.
    Primaria trebuie sa se implice in digitalizarea scolilor din oras si sa ofere cele mai bune solutii de studiu pentru copii si profesori.
    Un mare BRAVO pentru aceasta initiativa!

  • Asta e viitorul. Ca ne place, că nu ne place, trebuie sa ne adaptam. Ca orice început, lucrurile funcționează mai greu, dar este important ca se fac pași în direcția asta. Bravo lor, celor care se implica și cauta soluții.

  • Acțiunea domnului Nicolae este similară cu următoarea.

    1) Vasile folosește gratuit un Mercedes care funcționează impecabil.
    2) Nicolae vine și îi dă o mașină despre care nu se știe nimic.
    3) Nicolae plătește din banii lui Vasile chirie pentru acea mașină.
    4) Nicolae îi cere lui Vasile să se bucure și să-l aplaude

    Cam asta este!

  • Pun pariu ca peste inca 30 de ani vom constata cu totii prabusirea definitiva a invatamantului romanes tinut online pe Zum tac-pac !. Fara sunatul clopotelului fara privirea ingaduitoare a dirigintelui, fara mangaierile pe crestet la elevi fara dojeneliile constructive si necesare aduse celor mai slabuti si indisciplinati, fara sedintele cu parintii acesti tineri vor ajunge sa fie in proportie de 90 % analfabeti functionali, exact ca la americani care acuma slavesc si preamaresc un fost puscarias care avea un cv de toata groaza. Vor crede si ei ca tot ce zboara se mananca. Scoala traditionala romaneasca a scos oameni deosebiti, sa vedem ce va scoate tableta, inlocuitoarea dascalilor cu har ?

  • Acest Cristian Niculae (alias Wannabe), in loc sa-si vadă lungul nasului, se bagă ca musca-n lapte in probleme pe care nu le pricepe și unde își prinde urechile . De la asfaltarea străzilor din bordură în bordură, Wannabe a trecut la digitalizarea școlilor din Bistrița, fără să stie despre ce e vorba. Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a explicat că situația cursurilor online, la care nu au acces toți elevii care stau acum acasă din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei de coronavirus, ar fi fost mai clară dacă România ar fi pregătit din timp o platformă de e-learning. Mircea Miclea atrage atenția că Legea Educației din 2011 prevedea crearea unei platforme de e-learning, care ar fi putut fi gata în 2014-2015, dacă ar fi existat voință. Wannabe vorbeste de platforma digitală de management educațional Adservio, ceea ce e cu totul altceva .
    Vezi: http://www.edu-for.eu/servicii-elearning/e-learning/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS