Actualitate

Carlos Alcaraz, noua revelație a tenisului masculin, văzut cu șansa a doua la câștigarea Roland Garros

La doar 19 ani, Carlos Alcaraz este văzut drept noua revelație a tenisului masculin, care a impresionat prin rezultatele obținute în acest sezon.

Mulți oameni îl consideră deja pe Alcaraz urmașul lui Rafael Nadal, iar curajul arătat de acest tânăr coroborat cu talentul său fac aceste comparații justificate. În plus, o altă asemănare este jocul foarte bun pe zgură, așa cum s-a putut observa în ultima perioadă în turneele de la Barcelona și de la Madrid.

Spre exemplu, la Madrid, Carlos Alcaraz a jucat fără emoții și a reușit să îi învingă în meciuri consecutive pe Rafael Nadal și Novak Djokovic în drumul spre finala turneului, devenind primul jucător din istorie ce reușește acest lucru pe zgură.

În aceste condiții, nu pare deloc surprinzător că Alcaraz a devenit al doilea favorit la câștigarea Roland Garros, următorul turneu de Grand Slam programat în acest an. El are cota 3.50 și este întrecut doar de Rafael Nadal, cu cota 2.35. În schimb, ibericul este văzut cu șanse mai bune decât Novak Djokovic (cota 3.75), Stefanos Tsitsipas (cota 6.50), Alexander Zverev (cota 17.00) și Casper Ruud (cota 24.00). Cotele antepost sunt disponibile la 888sport, casa de pariuri care va include și în oferta LIVE meciurile de la Roland Garros 2022.

De altfel, și Alcaraz s-a arătat pregătit de Roland Garros, dar recunoaște că îi va fi ceva mai dificil să aibă un rezultat notabil la Openul Franței, în condițiile în care se va juca pe sistemul cel mai bun din cinci seturi.

„Sunt pregătit să joc la Roland-Garros. Sunt convins că pot obține rezultate grozave și într-un turneu de Grand Slam. Va fi ceva puțin diferit din moment ce se joacă în cinci seturi. A juca în sistemul cel mai bun din cinci înseamnă că petreci mai mult timp pe teren, trebuie să fii concentrat o perioadă mai lungă și, să joci cu acest tip de jucători, foarte experimentați, este mai greu. Totuși, eu sunt pregătit”, a afirmat Carlos Alcaraz într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Madrid.

Carlos Alcaraz l-a impresionat pe Rafael Nadal

Inclusiv Rafael Nadal, considerat „regele zgurii”, a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului tenismen căruia îi prevede un viitor strălucitor.

„După cum știe toată lumea, Alcaraz este uimitor. Este un candidat important la a câștiga multe turnee de Grand Slam și a deveni jucătorul numărul 1 din lume. Ceea ce face este fantastic, atât de important pentru el, și îi doresc tot binele din lume. Carlos face multe lucruri asemănătoare cu ceea ce fac eu. Este tânăr, are pasiune și energie. Are tot ce îi trebuie pentru a deveni un star uriaș al tenisului. Eu sunt ca un spectator spaniol, personal sunt fericit că există cineva ca el care să petreacă mult timp în turneu și să realizeze o mulțime de lucruri frumoase”, a declarat Rafael Nadal pentru Eurosport.

De asemenea, fostul lider al clasamentului mondial Boris Becker, a avut și el doar cuvinte de laudă la adresa lui Alcaraz.

„În cazul în care totul continuă normal, atunci da, chiar poate fi numărul 1 mondial în viitor. Este tânăr, însă trebuie doar să ne uităm la felul în care a jucat în ultimele șase luni. A mers la Miami și a câștigat meci după meci. Are mentalitatea de a nu se mulțumi doar să ajungă într-o semifinală sau să joace împotriva celor mai buni jucători din lume. Își dorește să ajungă mai departe și am văzut asta când a câștigat primul titlu de Masters împotriva unor adversari de top. Așa că aș zice că poate deveni numărul 1, dar orice se poate întâmpla în sport”, a comentat Boris Becker.

Salt impresionant în clasamentul ATP pentru Alcaraz

Jucătorul iberic a avut o ascensiune fulminantă în 2022, iar parcursul de la Madrid i-a adus un salt de încă trei poziții. El a ajuns așadar pe locul 6 ATP, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera sa.

Jucătorul care a împlinit 19 ani pe 5 mai a început sezonul pe locul 32 ATP, dar apoi a început să urce. După turneul de la Rio, unde a câștigat finala cu Diego Schwartzman, el a pătruns în premieră în top 20 ATP.

Au urmat semifinala de la Indian Wells și titlul de la Miami, rezultate care l-au urcat până pe locul 11 ATP. Imediat după ce a câștigat turneul de la Barcelona, Alcaraz a ajuns în premieră în top 10 ATP, iar parcursul de la Madrid l-a adus pe locul 6.

(P)

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS