Actualitate

5 seriale inspirate din istorie pe care merită să le vezi

În cazul în care ești pasionat de istorie, iată cinci seriale pe care merită să le vezi. Toate aceste seriale sunt disponibile pe Netflix.

Recomandările sunt următoarele:

1. The Crown – Serialul își îndreaptă atenția spre ascensiunea Reginei Elisabeta a II-a, interpretată magistral de Claire Foy în primele două sezoane. Totul începe când ea abia se căsătorește și are 25 de ani, când se pregătește să conducă cea mai cunoscută monarhie din lume, în timp ce vrea să pună la punct o relație de colaborare cu premierul legendar Sir Winston Churchill. Contextul politic nu este unul favorabil, astfel că provocările sunt și ele pe măsură. După primele două sezoane, rolul reginei a fost interpretat de Olivia Colman. În total, The Crown are patru sezoane și este unul dintre cele mai apreciate seriale de pe Netflix. În noiembrie 2022 este așteptat să apară și sezonul cu numărul 5 din The Crown. Serialul a câștigat până în acest moment 7 Globuri de Aur.

2. Vikings – Serialul le oferă privitorilor o incursiune în lumea vikingilor. Este un serial dur în toate cele șase sezoane ale sale. Încă de la început ni se prezintă povestea lui Ragnar Lodbrok, cel care ajunge să devină liderul suprem al vikingilor. De la sezon la sezon personajele se schimbă însă foarte des. Vikings s-a terminat cu sezonul cu numărul 6, dar echipa de producție a decis să înceapă un spin-off. Acesta se numește Vikings: Valhalla și a apărut deja pe Netflix. De asemenea, o altă dovadă a succesului Vikings este dată de faptul că există inclusiv un joc de pacanele inspirat din acest serial. Se numește Vikings și a fost lansat de compania NetEnt. Acesta conține printre simboluri personajele principale din serial si nu este singurul joc de acest fel. Exista de fapt o serie intreaga de jocuri de păcănele gratis cu vikingi

3. Imperiul Roman – Acest serial este bazat pe evenimentele istorice din timpul Imperiului Roman. Are trei sezoane, ce au fost lansate în 2016, 2018 și 2019. În total sunt 15 episoade, iar printre actorii principali se află Sean Bean, Aaron Jakubenko, Ditch Davey și Ido Drent. Este un serial cu o acțiune foarte bună, chiar dacă anumite evenimente istorice au fost modificate în așa fel încât să pară și mai dramatice. Imperiul Roman este despre războaie și cuceriri, comploturi și crime, nebunie și politică. Așadar, sunt toate premisele pentru un serial de calitate pe care să îl urmărești.

4. Cum să devii un tiran – Serialul documentar lansat recent pe Netflix prezintă, în cele șase episoade, poveștile unora dintre cei mai mari tirani din istorie: Adolf Hitler, Saddam Hussein, Idi Amin, Iosif Stalin, Muammar Gaddafi și dinastia Kim din Coreea de Nord. De la modul în care au reușit să obțină puterea, cum au gestionat-o, pentru ce au rămas în istorie și cum au decăzut unii dintre ei. Cum să devii un tiran este un serial ce merită văzut deoarece prezintă o incursiune în istoria pe care toți trebuie să o cunoaștem, mai ales că vine și cu imagini rare și mărturii în premieră.

5. Marco Polo – Acest serial are două sezoane și prezintă primii ani ai lui Marco Polo în împărăția lui Kublai Khan. În rolul principal se află Lorenzo Richelmy, iar din distribuție mai fac parte Benedict Wong, Joan Chen, Rick Yune și Amr Waked. Marco Polo nu a fost un succes financiar pentru Netflix și a fost anulat după două sezoane, dar rămâne un serial cu o acțiune de nivel înalt și scenariu bine pus la punct. Bugetul acestui serial a fost unul impresionant, poate cel mai mare după cel al lui Game of Thrones. În plus, are și o coloană sonoră foarte bună. Per total, cele 20 de episoade ale serialului Marco Polo merită văzute.

(P)

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS