Actualitate

Încă o persoană a fost surprinsă aruncând deșeuri în natură, la Reteag (FOTO)

Încă un cetățean a fost surprins abandonând deșeuri în natură și a fost sancționat cu amendă de 10.000 lei. F.L.V. din Reteag a fost surprins de camerele de supraveghere video instalate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud într-o zonă predispusă abandonului de deșeuri de pe raza comunei Petru Rareș, satul Reteag.

La solicitarea ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, pe baza probelor video, Inspectoratul de Poliție Județean a identificat făptuitorul, care a fost amendat cu suma de 10.000 lei.

”Abandonul deșeurilor în natură reprezintă una din cele mai frecvente forme de poluare a mediului înconjurător, iar efectele nocive ale acestei fapte sunt multe și cu impact major asupra naturii și a sănătății populației: descompunerea acestor deșeuri afectează pânza freatică și au impact negativ asupra sănătății populației; solul afectat de această formă de poluare se reface în termen îndelungat; deșeurile se descompun foarte greu – un PET se descompune în aproximativ 500 de ani! Flora și fauna sunt afectate de această formă de poluare.

Nu vom tolera astfel de fapte și vom continua acțiunile de verificare și control în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi pentru a preveni și a combate abandonul deșeurilor”, spune directorul ADI Deșeuri Bistirța-Năsăud, Cristian Niculae.

7 comentarii

 • Acesti indivizi care nu au respect pentru natura si pentru semenii lor trebuie aspru sanctionati.
  Nu este acceptabil sa arunci gunoaiele in natura cu intentie.

  • E plină țara asta de ghiolbani și maneliști. Mi-e scârbă când văd așa ceva. Parcă văd ce spășit și responsabil a devenit când a primit amenda. După aceea a ieșit pe stradă și a aruncat țigara pe jos.🤮🤮🤮

 • In conditiile in care Supercom vine sa-ti ia gunoaiele din fata casei, de ce te gandesti sa le arunci pe apa sau in padure?
  Din imagini vad ca este o pubela.
  Eu chiar nu-i inteleg pe acesti oameni.
  Acum are de plata 10.000 lei.

 • L-au mai amendat pe unul cu 10.000 de lei acum doua săptămâni, dar eu mă întreb daca aceste amenzi vor fi plătite vreodată!

  • Statul să-și facă treaba și să-i facă pe acești indivizi să plătească amenzile. Dacă nu le plătesc, să-i pună la muncă pentru recuperarea sumelor. Să se gândească bine înainte de a face asemenea fapte.

 • Asa cum am mai propus , „domnul” cu pricina trebuie invatat sa sorteze toate acele deseuri si obligat apoi sa le duca unde le este locul. Amenda trebuie data numai dupa ce se indeplinesc cele doua actiuni. La acestea trebuie sa asiste intreaga comunitate. O lectie pe viu , din care sa inteleaga lumea ce sunt deseurile , de ce trebuie sortate , cum se face sortarea etc.etc.

 • Aceste camere o sa rezolve problema asta intr-o mica masura, statul ar trebui sa se concentreze pe EDUCATIE, in scoli, in media si prin afise si reclame la cum se face reciclarea si protejarea mediului in care traim.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS