Prețul unei case din centrul istoric al Bistriței – de 142 de metri pătrați și cu un teren de peste 430 de mp – a fost redus cu 25% de la 491.733 de lei la 378.799 de lei întrucât nu s-a găsit nicio persoană interesată să o cumpere, deși este o locuință din caramidă acoperită cu țiglă și compusă din trei camere. Cei interesați de achiziție trebuie să treacă printr-o licitație publică, dar înainte de acest lucru să depună o garanție de 10% din prețul de pornire.
O altă casă construită în 2006, de data aceasta în cartierul Viișoara, are și ea prețul redus cu 25% de la 572.909 lei la 429.682 lei (90.233 de euro). Proprietatea este formată dintr-o casă cu regim de înălțime P+E, la parter compusa din cameră de zi, bucătarie, hol, cămară, baie, casa scării, garaj și 2 terase, iar la etaj din 3 dormitoare, hol, baie, logie și casa scării, avand o suprafata totala de 218 mp. Terenul aferent acesteia este de 500 mp, având la stradă dimensiunea de 11 ml. În curte este construită o bucătarie de vară.
Redus cu 50% este prețul unei proprietăți din Bistrița construită în anul 2007, de la 853.383 lei la 426.692 lei (89.606 euro).
Alte case care privin din executări silite puteți vedea și AICI.
Tot mai mulţi români, persoane fizice sunt în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele la bancă în contul creditelor contractate pentru achiziţionarea unei locuinţe. De aceea, oferta de case executate silit şi scoase la vânzare creşte de la o zi la alta. În ciuda preţurilor mici, clienţii nu se înghesuie, însă. Multe dintre casele și apartamentele de acest gen scoase la vânzare încă nu pot fi văzute, înainte de a fi achiziționate. Acesta pare să fie cel mai mare risc pe care și-l asumă viitorul proprietar, căci până la urmă nu doar prețul este important, ci și cum arată bunul respectiv.
Un alt minus constă în imposibilitatea pe termen scurt de a intra efectiv în drepturi. Teoretic, odată câştigată licitaţia, plătit preţul la care s-a adjudecat bunul şi perfectat actele necesare, noul proprietar se poate muta în noua locuinţa. Teoretic, căci practic, mulţi dintre cei care achiziţionează astfel de imobile se lovesc de refuzul foştilor proprietari de a părăsi locuinţa, urmând aşadar o perioadă dificilă, ce constă în evacuări forţate, poliţie, șamd.
La licitaţie, potenţialul cumpărător trebuie sa prezinte, pe lângă oferta concretă de cumpărare şi dovada că a achitat garanţia, care reprezintă 10 % din preţul de pornire. Dacă bunul este adjudecat, garanția plătită este luată în calcul la achitarea diferenței. Ofertantului i se returnează contravaloarea garanției dacă nu câștigă licitația.
Casa sau apartamentul trebuie achitate în maximum 30 de zile de zile de la momentul câștigării licitației. Dacă nu se respectă acest termen, licitația este reluată, iar adjudecatorul inițial trebuie să suporte toate costurile aferente cu organizarea noii proceduri de vânzare. Acesta este un alt dezavantaj al achiziției unui bun executat silit. Dacă potențialul cumpărător nu are banii necesari, ar fi mai bine să se îndrepte spre piața “liberă”.
Pe de altă parte, multe dintre aceste case sunt foarte mari și costurile cu întreținerea lor pe măsură.
Sursa foto: executari.com
Foarte foarte scumpe toate! vrajeala imobiliara! lasati-ne! pretul corect e un sfert din valoarea care o cer!
cine are 300000 lei nu-i da sa sparga stalpisorii , gardul sau chiar scara aia care spanzura in poza!
la 80000 de lei se gasesc amatori dar pentru aia care au 300000 lei tot nu e o tentatie!
Foarte scumpe..cu banii ăștia cumpăr în cluj..manipulare agentie..
alea sunt case??? sunt tabere, sau cel putin blocuri!!! sa traga , daca n-au avut minte!!! sa iti faci ditamai casoaia pe bani imprumutati??? nici dracu nu le ia. Sa le incalzesti te costa o avere!!! mintea de pe urma!!!
Înainte de a te avanta in comentarii mai bine ai verifica câte este mp de montat gresie, cât este mp de teren, cât costă utilitățile etc.
Sau poate vrei cadou.
Scuze dar esti cu pluta.
„În ciuda preţurilor mici” … cred ca glumiti sau suneti niste ipocriti… sunt curios cati dintre voi,cei care scriu astfel de articole, au case care trec de 50k-60k de euro..de vi se par astea preturi mici..de unde banii aia???din salar de 2000-3000 de lei??? nu prea cred
Sunt bani mulți pentru România.
Mai e şi aspectul moral să ştii că o familie are dificultăți financiare,unele au copii tineri , e căminul unor copii, s-au investit în proiectul respectiv, din diverse considerente (unele ce nu țin neapărar de lene.. – boli, pierdere a locului de muncă) nu mai pot achita ratele, e contrar bunului simț comun să profiți de necazul altora.
Parerea mea, subliniez, parerea mea, este ca cine a avut bani sa investeasca in case de zeci de mii de euro, si nu vorbim de 20-30 de mii, ci de 70-80 de mii, aceea mai au bani sa isi mai faca o casa.
Cine s-a inhamat la un credit de peste 40k de euro trebuia sa aiba un salar frumusel (altfel nu acorda banca astfel de credite)…asa ca nu prea poate sa imi fie mila de ei…
De ce nu pot si ei locui ca tot romanul, in case normale, mai pe la tara, mai ieftine, pe care si l-e permit…nuuuu..fala si vileeeee
Aceste case sunt tentante dar asa cum se spunea si în articol una din probleme rămâne evacuarea vechilor proprietari. Din cauza lipsei unei legislații care să-i oblige sa părăsească imobilul există riscul să fi si cu banii dati si fara casa!
Inafară de inconvenientele enumerate in articol, pentru care casele scoase la vânzare de executori sunt greu vandabile, mai este si faptul că Bistrița a ajuns un oras fără perspectivă.
Fiecare isi doreste un loc al sau înainte de a judeca preferințele omului simplu care primește un salar de mizerie mai bine ati analiza de unde vine imposibilitatea de a-și achita ratele ex.termenii contractelor de credit pe care omul de tine nu le intelege si proastă guvernare și salariile și pensiile nesimtite ale clasei politice
Pamantul este supra evaluat, se vinde pamant cu 4000, 5000 si 7000 euro aria??? Cu banii astia iti cumperi apartament si nu mai ai sa bagi banii degeaba in casa. Prea multi bani.pt ce??? Sa ajungi sa platesti factura la gaz sau sa cumperi lemne de mii de lei??? Ca doar trebuie sa stai la casa asa ca sa fi mai smecher??? Isi fac case cu multe camere care raman goale. Sluga la o casa.
las ma,sa ia credit,i vad cum vin cu plozii de mana si se uita la case noi construite vai mama lor,scoase la vanzare,visul lor ,apoi devine cosmar,idioti,la nici 30 de ani cu doi ani vechime ei hatz se arunca la casa,da casa d aia facuta pe 200 m2 de teren ,de abia au loc sa puna o masina.