Case din Bistrița scoase la vânzare de executori și nedorite, deși prețurile sunt la jumătate

Holistic

Prețul unei case din centrul istoric al Bistriței – de 142 de metri pătrați și cu un teren de peste 430 de mp – a fost redus cu 25% de la 491.733 de lei la 378.799 de lei întrucât nu s-a găsit nicio persoană interesată să o cumpere, deși este o locuință din caramidă acoperită cu țiglă și compusă din trei camere. Cei interesați de achiziție trebuie să treacă printr-o licitație publică, dar înainte de acest lucru să depună o garanție de 10% din prețul de pornire.

O altă casă construită în 2006, de data aceasta în cartierul Viișoara, are și ea prețul redus cu 25% de la 572.909 lei la 429.682 lei (90.233 de euro). Proprietatea este formată dintr-o casă cu regim de înălțime P+E, la parter compusa din cameră de zi, bucătarie, hol, cămară, baie, casa scării, garaj și 2 terase, iar la etaj din 3 dormitoare, hol, baie, logie și casa scării, avand o suprafata totala de 218 mp. Terenul aferent acesteia este de 500 mp, având la stradă dimensiunea de 11 ml. În curte este construită o bucătarie de vară.

Redus cu 50% este prețul unei proprietăți din Bistrița construită în anul 2007, de la 853.383 lei la 426.692 lei (89.606 euro).

Alte case care privin din executări silite puteți vedea și AICI.

Tot mai mulţi români, persoane fizice sunt în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele la bancă în contul creditelor contractate pentru achiziţionarea unei locuinţe. De aceea, oferta de case executate silit şi scoase la vânzare creşte de la o zi la alta. În ciuda preţurilor mici, clienţii nu se înghesuie, însă. Multe dintre casele și apartamentele de acest gen scoase la vânzare încă nu pot fi văzute, înainte de a fi achiziționate. Acesta pare să fie cel mai mare risc pe care și-l asumă viitorul proprietar, căci până la urmă nu doar prețul este important, ci și cum arată bunul respectiv.

Un alt minus constă în imposibilitatea pe termen scurt de a intra efectiv în drepturi. Teoretic, odată câştigată licitaţia, plătit preţul la care s-a adjudecat bunul şi perfectat actele necesare, noul proprietar se poate muta în noua locuinţa. Teoretic, căci practic, mulţi dintre cei care achiziţionează astfel de imobile se lovesc de refuzul foştilor proprietari de a părăsi locuinţa, urmând aşadar o perioadă dificilă, ce constă în evacuări forţate, poliţie, șamd.

La licitaţie, potenţialul cumpărător trebuie sa prezinte, pe lângă oferta concretă de cumpărare şi dovada că a achitat garanţia, care reprezintă 10 % din preţul de pornire. Dacă bunul este adjudecat, garanția plătită este luată în calcul la achitarea diferenței. Ofertantului i se returnează contravaloarea garanției dacă nu câștigă licitația.

Casa sau apartamentul trebuie achitate în maximum 30 de zile de zile de la momentul câștigării licitației. Dacă nu se respectă acest termen, licitația este reluată, iar adjudecatorul inițial trebuie să suporte toate costurile aferente cu organizarea noii proceduri de vânzare. Acesta este un alt dezavantaj al achiziției unui bun executat silit. Dacă potențialul cumpărător nu are banii necesari, ar fi mai bine să se îndrepte spre piața “liberă”.

Pe de altă parte, multe dintre aceste case sunt foarte mari și costurile cu întreținerea lor pe măsură.

Sursa foto: executari.com

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. bleah

  o da,si cati o sa mai fie,toti tinereii cu cas la gura si doi plozi de mana se arunca sa si cumpere case,credite de 60-70000 euro,apoi le dau inapoi sau stau toata viata in concedii si se uita la pereti.

  (3)
 2. o doamna

  Foarte foarte scumpe toate! vrajeala imobiliara! lasati-ne! pretul corect e un sfert din valoarea care o cer!

  (20)
 3. niste rahaturi sa nu spun chiciuri

  cine are 300000 lei nu-i da sa sparga stalpisorii , gardul sau chiar scara aia care spanzura in poza!
  la 80000 de lei se gasesc amatori dar pentru aia care au 300000 lei tot nu e o tentatie!

  (3)
 4. class

  Va spun eu de ce astfel de proprietati nu se vand… simplu… băncile nu creditează astfel de achiziții… nu sunt agreate tocmai datorită neajunsurilor menționate în material.. ori băncile nu își vor asuma niciodată asemenea riscuri…

  (5)
 5. radu

  alea sunt case??? sunt tabere, sau cel putin blocuri!!! sa traga , daca n-au avut minte!!! sa iti faci ditamai casoaia pe bani imprumutati??? nici dracu nu le ia. Sa le incalzesti te costa o avere!!! mintea de pe urma!!!

  (6)
 6. Pentru o doamna

  Înainte de a te avanta in comentarii mai bine ai verifica câte este mp de montat gresie, cât este mp de teren, cât costă utilitățile etc.
  Sau poate vrei cadou.
  Scuze dar esti cu pluta.

  (1)
 7. Muncitor

  „În ciuda preţurilor mici” … cred ca glumiti sau suneti niste ipocriti… sunt curios cati dintre voi,cei care scriu astfel de articole, au case care trec de 50k-60k de euro..de vi se par astea preturi mici..de unde banii aia???din salar de 2000-3000 de lei??? nu prea cred

  (8)
  • cc

   Sunt bani mulți pentru România.
   Mai e şi aspectul moral să ştii că o familie are dificultăți financiare,unele au copii tineri , e căminul unor copii, s-au investit în proiectul respectiv, din diverse considerente (unele ce nu țin neapărar de lene.. – boli, pierdere a locului de muncă) nu mai pot achita ratele, e contrar bunului simț comun să profiți de necazul altora.

   (10)
  • pt CC

   Parerea mea, subliniez, parerea mea, este ca cine a avut bani sa investeasca in case de zeci de mii de euro, si nu vorbim de 20-30 de mii, ci de 70-80 de mii, aceea mai au bani sa isi mai faca o casa.
   Cine s-a inhamat la un credit de peste 40k de euro trebuia sa aiba un salar frumusel (altfel nu acorda banca astfel de credite)…asa ca nu prea poate sa imi fie mila de ei…
   De ce nu pot si ei locui ca tot romanul, in case normale, mai pe la tara, mai ieftine, pe care si l-e permit…nuuuu..fala si vileeeee

   (2)
 8. Ioan Toader

  Aceste case sunt tentante dar asa cum se spunea si în articol una din probleme rămâne evacuarea vechilor proprietari. Din cauza lipsei unei legislații care să-i oblige sa părăsească imobilul există riscul să fi si cu banii dati si fara casa!

  (8)
 9. relu

  Inafară de inconvenientele enumerate in articol, pentru care casele scoase la vânzare de executori sunt greu vandabile, mai este si faptul că Bistrița a ajuns un oras fără perspectivă.

  (14)
 10. Un creditor

  Fiecare isi doreste un loc al sau înainte de a judeca preferințele omului simplu care primește un salar de mizerie mai bine ati analiza de unde vine imposibilitatea de a-și achita ratele ex.termenii contractelor de credit pe care omul de tine nu le intelege si proastă guvernare și salariile și pensiile nesimtite ale clasei politice

  (5)
  • xoco

   fiecare trebuie sa stie cat de lunga ii e plapuma si riscurile care pot sa apara(concediere,boala,criza financiara,etc)
   si da,bancile is vinovate ca arunca cu bani in stanga si dreapta la toti papagalii,doar sa si faca vanzari

   (5)
 11. Pamant prea scump

  Pamantul este supra evaluat, se vinde pamant cu 4000, 5000 si 7000 euro aria??? Cu banii astia iti cumperi apartament si nu mai ai sa bagi banii degeaba in casa. Prea multi bani.pt ce??? Sa ajungi sa platesti factura la gaz sau sa cumperi lemne de mii de lei??? Ca doar trebuie sa stai la casa asa ca sa fi mai smecher??? Isi fac case cu multe camere care raman goale. Sluga la o casa.

  (6)
 12. cititor

  Casele scoase la vanzare de banci, nu se vor cumpara pentru ca :
  1/. In primul rand, UN OM CU BUN SIMTZ NU SE DUCE SA CUMPERE CASA CUIVA CARE S-A CHINUIT SA SI-O FACA , pentru ca dac-o face prea mare hazna de ea n-o sa aiba inaintea Lui Dumnezeu ;
  2/. Preturile fixate , nu sunt pentru oamenii de rand, ci pentru smardoii care invart banii cu furca si care-i vantura ca pleava-n vant … , preturile fiind mult peste puterile normale de cumparare a cuiva anume , care castiga banii in mod cinstit ;
  3/. Pentru incepatorii proaspat casatoriti si cu 2-3 plozi dupa ei… NICI O LOCUINTZA CU PESTE 15-20.000 DE EUROI NU VA PUTEA FI CUMPARATA , ca nu vor avea de unde , asa cum cineva a sesizat si comentat mai inaintea mea ;
  4/. Ceea ce se vede in poza este ” tabara miliutara ” … nu CASA . Cine credeti ca dintre doritori o s-o cumpere ? Odata, ca daca-i atat de scumpa, nu-i facuta dupa placerea, utilitatea si gustul cui o cumpara si decat sa dea acesti bani, daca tot are atatia bani mai bine-si initiaza si-si face el alta, dupa cum si-o doreste si in alta ordine de idei, se pare ca acolo nu are nici macar curent electric, fiind facuta pe camp… inafata localitatii .

  Si eu era sa-mi pierd casa, pentru ca murind sotia, am ramas singurul platitor, n-am mai rezistat si am fost in pericol sa mi se scoata casa la licitatie ca si in acest caz si CASA CU ACEIASI VALOARE APROXIMATIVA CA ASTA DIN POZA, am primit pe ea 60.000 de euroi, sau la schimb un apartament din betoane cu 4 camere … in ” Decebal ” … care s-a operit sa-mi preia creditele in continuare …
  M-am dat de-a ” dura” … m-am imprumutat de pe la rude… am facut rost de bani , am platit diferenta la banca si mi s-a ridicat ipoteca… iar la rude, am ramas toata viatza cu datorii si obligatii pe care nici nu vi le pot ” descrie ” … Cu alte cuvinte NU MAI ESTE CASA MEA … si eu am devenit doar un „administrator „… a ceea ce deja nu-mi mai apartine, dar macar am ramas in casa .Dar stau si ma intreb, cati au astfel de rude cu astfel de ” intelegere ” si care ” sar la ajutor „… si ma consider un MARE NOROCOS .
  FRATILOR SI OAMENI DE BINE , sa nu va puna dr.acu sa luati bani din banca cu ipoteca pe casa… in vecii vecilor AMIN ! Daca luati un imprumut, luati-l dar IN NICI UN CAZ SA NU ACCEPTATTI IPOTECA PE CASA PE CARE V-O CUMPARATI ORI V-O FACETI , ptr ca banca va da afara oricand si foarte simplu dupa legile romanesti de c*cat … Ei, adica bancile, nu accepta faptul ca INVESTITIA este bilaterala si consensuala si ca daca pierde cineva, pierd amandoi … si ei vor ca ei sa nu piarda in nici un caz si dau credite chiar daca dinainte stiau ca nu vor fi „performante ” … pentru ca patronii-i forteaza pe salariati sa dea cat mai multe credite si le mareste ” planul de creditare ” de la luna la luna si cine nu executa… este dat afara … Ne.simt.zitilor , neh.alitzilor si nes.atuilor de patroni nu le pasa nici de salariatii sai si nici de oamenii care devin fraieri si se incumeta sa ia credit de la ei. Sunt de fapt , CA. MA. TARI TOLERATI DE LEGE !

  ASADAR AVETI GRIJA DE LA CINE LUATI BANI CU IMPRUMT, CATI SI DACA-I PUTETI PLATI INAPOI, IN CAZUL CA RAMANETI SINGURI ( ADICA FARA PARTENER ) DIN TE MIRI CE NECAZ… DOAMNE FERESTE !

  (6)
  • Matunga

   Cumpărate cu credit bancar, oricare ar fi ăla, aceste nu stiu cum să le numesc sunt seppuku, simplu.Această știre se adresează unui segment aparte.

   (1)
 13. xoxo

  las ma,sa ia credit,i vad cum vin cu plozii de mana si se uita la case noi construite vai mama lor,scoase la vanzare,visul lor ,apoi devine cosmar,idioti,la nici 30 de ani cu doi ani vechime ei hatz se arunca la casa,da casa d aia facuta pe 200 m2 de teren ,de abia au loc sa puna o masina.

  (1)
 14. Vulpescu Remulus

  Era odata o vulpe care se se tot straduia sa ajunga la niste struguri aflati la o inaltime la care ea nu putea ajunge.Nereusind, a decretat Sunt acrii strugurii!

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.