Social

Câştigătorul se întoarce să îşi apere titlul. Cât de pregătit e Tibi Uşeriu pentru 6633 Arctic Ultra

Ediţia 2017 a 6633 Arctic Ultra bate la uşă, iar Tibi Uşeriu, câştigătorul de anul trecut al concursului, e în toiul pregătirilor pentru a-şi apăra titlul. Timp Online a vrut să ştie cum stă cu pregătirea.

Reporter: Tibi, iarna asta ţi-a priit?

Cred că a  fost una dintre cele mai frumoase ierni din ultimii 10 ani. Pe mine asta m-a bucurat foarte tare. Am fost şi într-un cantonament de pregătire unde mi-am dat seama că nu îmi doresc să fiu sportiv profesionist. Am avut un program destul de strict. În ce priveşte pregătirea pentru concurs, ea merge foarte bine. Fizic nu pot spune că mă pregătesc aşa de mult pentru că sunt deja, mai mult psihicul mi-l pregătesc. Mă bucur foarte mult de iarna asta atât de frumoasă şi de temperaturile foarte scăzute din ultima vreme.

Ai avut şi sania de data asta, ai putut alerga cu ea. 

Da, acesta este un avantja pentru mine. Din acest punct de vedere voi fi mult mai pregătit anul acesta. Am sania şi cred că o să o dezleg de mine doar după ce termin competiţia. Mă antrenez foarte mult cu ea.

A mai fost nevoie să faci baie în lacul îngheţat? 

E puţin prea devreme fiindcă asta înseamnă o desensibilizare a pielii. Antrenamentul acesta îl fac doar cu două-trei săptămâni înainte de competiţie. Oricum a fost mai frig iarna aceasta. Aici (la Tăşuleasa Social -n.r.), am avut şi minus 28 de grade iarna aceasta, ceea ce m-a ajutat mult. Sper să duc la capăt aşa cum îmi doresc această competiţie.

Ce ştii despre ceilalţi concurenţi? 

Suntem în total 27. Sunt foarte mulţi europeni de data aceasta la competiţie. Este ultima care se desfăşoară pe acest traseu. Nu ştiu dacă este o premieră, dar sunt singurul concurent, în istoria acestui concurs, care se întoarce după ce a câştigat o competiţie să îşi apere titlu.

Români s-au mai înscris? 

De data aceasta, nu. Voi fi singurul român participant.

Notă: Potrivit site-ului oficial al concursului, cei mai mulţi participanţi, nouă, sunt din Anglia, trei sunt din Australia, dar s-au mai înscris şi din Spania, Franţa, Canada, Noua Zeelandă şi chiar Indonezia.

6633 Arctica Ultra este considerat drept cea mai dură cursă de pe planetă. În 2017, are loc a 9-a ediție care se desfăşoară fie pe distanţa de 120 mile, fie pe cea de 350 mile, cea la care s-a înscris şi Tibi Uşeriu. Toţi concurenţii vor traversa linia Cercului Arctic. Cursa de 120 mile se termină la Hamlet First Nations Fort McPherson, în timp ce participanţii la cursa de 350 de mile continuă să meargă pe lângă Oceanul Arctic până la Tuktoyaktuk. 2017 va fi ultima șansă pentru sportivi de a concura pe traseul Inuvik – Tuktoyaktuk.

Din 2018, traseul acestei din urmă secțiuni a cursei se va schimba întrucât drumul pe gheață la Tuktoyaktuk nu va mai exista.

Concurenţii trebuie să tragă după ei sănii pe care au inclusiv produse alimentare, articole de gătit, îmbrăcăminte, kit de dormit și alte echipamente de siguranță.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS