Actualitate

Castrul roman de la Ilișua, pe lista rutelor din PNRR

Castrul roman de la Ilișua (Arcobadara) a fost inclus recent în lista celor 20 de castre ce fac parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul celor 12 rute turistice/culturale, la Ruta castrelor.

Acesta a îndeplinit criteriile de fiinanțare cu suma de 30.000 euro într-un proiect cu titlul ”Digitalizarea valorilor aferente, marcarea și semnalizarea în cadrul rutei castrelor a Castrului Roman Ilișua”.

”Astfel, eforturile din ultimii ani ai specialiștilor Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud alături de principalul beneficiar, Primăria Uriu, nu au fost în zadar. Sperăm ca acesta să fie un moment propice pentru ca acest sit arheologic de importanță națională și nu numai, să devină în sfârșit un reper pentru județul Bistrița-Năsăud și să fie promovat în viitor așa cum se cuvine”, menționează Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Pe cele 12 rute turistice-culturale finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru promovarea localităților prin turism (rute digitalizate, semnalistică, aplicații pentru telefon) au mai fost incluse, la apelurile precedente: Cetatea Medievală Bistrița pe Ruta cetăților, Biserica Evanghelică de la Herina, Ansamblul Bisericii Evanghelice C.A. Jelna și Biserica Reformată Șieu Odorhei pe Ruta bisericilor fortificate, Castelul de la Arcalia și Castelul din Beclean pe Ruta castelelor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS