Actualitate Sănătate

Stelian Dolha, Protecția Consumatorilor: Nu mai cumpărați vin pe care îl degustați din dop!

În plin post al Paștelui în care sunt câteva dezlegări la pește și la vin, ultima în Duminica Floriilor, dar și pentru că se apropie sărbătorile pascale, comisarul șef adjunct al Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a atras atenția asupra unor probleme în ce privește comercializarea peștelui congelat, a vinului vrac și chiar a dulciurilor din unele cofetării.

Sunt două aspecte pe care trebuie să le avem în vedere: glazura de gheață și arsura de congelator. Glazura de gheață este cantitatea de gheață pe care trebuie să o aibă peștele. Producătorul spune foarte clar cât trebuie să fie: 10%, 20%. Săptămâna aceasta am oprit la comercializare la un operator economic bistrițean o vitrină întreagă de pește pentru că în lada aceea frigorifică, o treime era numai gheață. Arsura de congelator înseamnă schimbarea culorii: peștele, în loc să fie roz, este alb pentru că tot ce înseamnă flux tehnologic este întrerupt.


Nu le-aș sugera oamenilor să se lase ademeniți de cei care vând vin în piețe sau pe marginea drumului unde degustarea se face din dop. PET-ul respectiv, în mare parte, e refolosit, iar eu le-aș sugera consumatorilor să cumpere din magazine autorizate, vinuri cu etichetă, să ceară și să păstreze bonul fiscal. Cineva trebuie să răspundă pentru calitatea produsului respectiv și nu altfel.

Stelian Dolha a spus că trebuie să fim atenți la țara de proveniență a acestora, la categorie, la cum sunt crescute găile respective și la cât de proaspete sunt ouăle ca să evităm toxiinfecțiile alimentare.

Sunt cofetării care se respectă, iar unele vând prăjituri de casă, nu au nicio denumire, niciun termen de fabricație și vând în continuare produsele respective. Dacă nu știi de termenul de fabricație, nu știi nici care e termenul de valabilitate, adică data limită de consum pentru produsele respective.

7 comentarii

 • Sefu’…da faina pe care o folosesc brutarii ati verificat o?Ca si la faina sunt niste standarde mai ales europene …sa nu fie de aia din cereale modificate genetic …Ca dupa ce papă romanu o pasca din cereale de alea si bea un vin de pastila iar se umpku spitalele.

  37
  2
 • Nu mai au bani de pensii speciale si începe haiducia pe amarâtii care mai trag un leu de coada ca sa nu moara de foame si sa-si plateasca gazul si curentul..

  14
  1
 • io zic ca premiul pt OMUL POLITIC al anului sa fie dat lui DOLHA!
  El se lupta pt noi toti si voi nu si nu, Batman………………
  TURC al doilea-pentru minarea si spargerea orasului ORASULUI

  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS