Actualitate Recomandări

Campusul CNLR, gata abia la anul. ”S-au deschis absolut toate fronturile”

ACTUALIZARE Primarul Ovidiu Crețu a menționat că proiectul ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” nu se va putea încheia în acest an, municipalitatea urmând să piardă o parte din fondurile nerambursabile.

”Problema Campusului este una deosebită. Nu vom reuși să finalizăm execuția lucrărilor în acest an, timpul care ne-a mai rămas până la sfârșitul anului este foarte scurt. Sigur, vom face tot ce se poate. Am deschis absolut toate fronturile, cu acordul conducerii școlii, și vom cheltui pe lucrările care se fac tot ce putem cheltui până în 31 decembrie din banii alocați, maximum posibil. Lucrările rămase vor fi finanțate la anul din bugetul local”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

Consiliul Local Bistrița a modificat hotărâri mai vechi legate de proiectul ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”, deoarece valoarea acestuia a crescut.

Conform contractului de finanțare semnat în septembrie 2014, costurile stabilite erau de 30.692.100,31 lei, din care 19.918.921,70 lei fonduri nerambursabile și 10.773.178,61 lei contribuția municipalității.

În cazul în care proiectul nu va fi finalizat până la data de 31.12.2015, cheltuielile reprezentând lucrări neexecutate până la data respectivă vor fi suportate din bugetul municipiului Bistriţa pe anul 2016.

”În timpul implementării proiectului s-au constatat necorelări între cererea de finanțare, partea desenată și devizele de lucrări. De asemenea, datorită faptului că documentația tehnico-economică a fost elaborată și aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluții tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum și de corelare cu legislația nou apărută. Ca urmare, s-a procedat la revizuirea proiectului tehnic, care determină modificări în bugetul proiectului”, se arată în raportul municipalității pentru Consiliul Local.

Astfel, au apărut cheltuieli suplimentare pe arhitectură, rezistență-suprastructură, instalații sanitare, electrice și termice, taxe și comisioane, proiectare, dirigenție de șantier. Valoarea lucrărilor suplimentare este de 3.788.334,40 lei, din care suma de 1.808.879,46 lei trebuie suportată din bugetul local.

În urma modificărilor, costurile proiectului ajung la 32.500.979,77 lei (7,4 milioane euro), din care din care 20.303.148,52 lei fonduri nerambursabile și 12.603.894,23 lei contribuția municipalității.

Ce presupune obiectivul de investiții: reabilitarea imobilului şcolii gimnaziale, inclusiv mansardare (parţial), reabilitarea cantinei şi internatului, reabilitarea sălii de sport actuale şi transformarea ei în sală de sport polivalentă cu extindere sală de gimnastică, reabilitarea, mansardarea şi refuncţionalizarea imobilului existent în centrul de documentare şi informare, precum şi sistematizare pe verticală.

Constructor este SC MIS Grup SRL.

”Avem nişte situaţii pe care trebuie să le rezolvăm referitor la proiectul făcut cu mulţi ani în urmă, dar vă asigur că imobilul în care funcţionează şcoala gimnazială va fi finalizat anul acesta, deci anul viitor se va putea începe şcoala în ea, iar restul complexului, mai puţin clădirea veche, vor fi finalizate în anul 2016 după care va urma reabilitarea şi modernizarea clădirii mari a şcolii”, a spus primarul Ovidiu Crețu la deschiderea noului an școlar.

La CNLR, până la acest proiect s-au realizat lucrările la noul imobil al şcolii primare, parţial la imobilul şcolii gimnaziale şi sistematizarea pe verticală aferentă şcolii primare. Corpul principal face obiectul unui proiect care va fi depus pe noile axe de finanțare.

Foto: arhivă

5 comentarii

  • Deci in orasul european sa ridici o cladire cu 4 nivele, cat se poate de simpla si banala ne costa 7,4 milioane de euro si vre-o 5 ani de zile… ma intreb daca ar fi sa construim acum cladirea mare a CNLR, construita de sasi acum 100 de ani intr-un singur an, oare cat ne-ar costa si cat ne-ar lua ca timp?…

  • Cand vad sumele proiectelor facute din bani „publici” ma ia cu ameteala ! Am impresia ca oamenii astia ( primar, consilieri locali) traiesc intr-o lume paralela cu realitatea! Cuma mama zmeului sa coste atata ???? E placata cu aur?
    Asa cum renovarea wc-urilor din Piata Centrala a costat cat un apartament cu 4 camere, iar arteziana facuta din 7 table gaurite si niste mozaic a costat cat o vila P+2, iar exemplele pot continua.
    Alo, DNA si Curtea de Conturi, se aude ?

  • „Astfel, au apărut cheltuieli suplimentare pe arhitectură, rezistență-suprastructură, instalații sanitare, electrice și termice, taxe și comisioane, proiectare, dirigenție de șantier. Valoarea lucrărilor suplimentare este de 3.788.334,40 lei, din care suma de 1.808.879,46 lei trebuie suportată din bugetul local.

    În urma modificărilor, costurile proiectului ajung la 32.500.979,77 lei (7,4 milioane euro), din care din care 20.303.148,52 lei fonduri nerambursabile și 12.603.894,23 lei contribuția municipalității.”
    ––––––––––––––––––––
    tuluoaie!
    cred ca pe comisioane s-au dus cei mai multi bani
    trist
    Foarte trist!

  • Pai cum sa nu fie gata abia la anul daca pana acuma ati dormit in papucii statului. Daca va miscati tot asa nici la anul n-o sa fie gata.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.