Social

Cât costă să-ți iei zborul

Bistrițenii care doresc să vadă orașul de la înălțime pot zbura cu avioane ușoare. Nu e doar un vis, ci pura realitate. Orașul are aerodrom, dar și regulament de funcționare aprobat de primărie.

În baza acestuia, pentru 15 minute petrecute în aer într-un avion ușor, cei care vor să zboare plătesc o sută de lei. Experiența merită, spun cunoscătorii. Majoritatea se îndrăgostesc de zbor și visează să conducă singuri avioane. Se poate și asta. 

Oricine îndeplinește condițiile medicale poate învăța să conducă un avion ușor la școala de pilotaj. Pentru o oră de zbor sub supravegherea unui instructor tariful este de 125 de euro. Întregul curs ajunge să coste 3000 de euro, după care se susține un examen pentru obținerea licenței de pilotaj. Nu e la îndemâna oricui să urmeze un astfel de curs, dar am aflat că sunt deja oameni de afaceri din oraș interesați de transportul viitorului. Mulți vor să pună mână de la mână să-și cumpere avioane ușoare la mâna a doua mai ales că nu au nevoie de avion în fiecare zi.  


Prețurile aparatelor sunt de ordinul zecilor de mii de euro, dar investiția se compensează în timp dacă ne gândim la faptul că oamenii de afaceri se deplasează mult la distanțe mari și nu vor mai pierde timpul pe drumurile noastre agloimerate și cu gropi.  În plus, întreținerea unui avion ușor este similară cu cea a unui autoturism. Singurul lucru care costă este hangarul, 20 de lei pe zi.

Cei care nu-și permit să facă școala de pilotaj și, cu atât mai puțin să-și cumpere un avion ușor, pot opta pentru zboruri de agrement. Costă o sută de lei să vadă timp de 15 minute orașul de la înălțime. Tot ce trebuie să facă este să ajungă la aerodromul care se află în cartierul Unirea.

Ați zburat vreodată? Cum vi s-a părut experiența?

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS