Cultură Social

Pârtia de schi din Wonderland prinde contur. Pe hârtie

O firmă din Petroșani a câștigat licitația organizată de Primăria Bistrița pentru proiectarea pârtiei de schi din Wonderland.

Pentru 110.000 de lei, Centrul Profesional de Proiectări și Cadastru din Petroșani va face  studiile topo, geo, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic  pentru pârtie și utilitățile acesteia. 

Primăria a ales firma din Petroșani dintr-un număr de cinci oferte primite, aceasta având prețul cel mai scăzut. În fapt, pârtia va fi proiectată la mai puțin de jumătate din preț. Inițial, autoritățile estimaseră că va costa 260.000 de lei, dar nevoia de lucrări a companiilor a scăzut mult prețul de adjudecare.


Pârtia va fi amenajată pe direcția sud – nord și va avea trei variante de coborâre, una de lungime de 1.062 de metri, a doua de 875 de metri, iar a treia de 992 de metri. Pentru urcarea în zona înaltă a pârtiei se va construi o instalație de telescaun cu lungime de 827 de metri.

Totodată, proiectantul va trebui să țină cont și de intenția municipalității ca, pe zona înaltă a Dealului Cocoș, în zona împădurită, să fie amenajată o pistă de schi fond.

În aceeași zonă, atât pe perioada de vară, cât și iarna, se vor crea trasee pentru plimbări hipice organizate. Punctul de plecare în aceste plimbări va fi situat în extremitatea nordică a versantului, zona în care se va organiza și o bază hipică cu dotările aferente. Din aceasta zonă, se va organiza și plecarea pe traseele de mounting-bike amenajate prin zona împădurită de pe Dealul Cocoș.

Câștigătorul va avea la dispoziție șase luni să finalizeze proiectul, urmând ca apoi municipalitatea să găsească un investitor cu care să încheie un parteneriat de tipo public-privat pentru realizarea ei.

Complexul sportiv și de agrement Wonderland se va întinde pe 282 de hectare. În Bistrița-Năsăud, sunt pârtii doar la Piatra Fântânele, Valea Blaznei și Valea Măriilor.

Credeți că primarul Ovidiu Crețu va reuși să termine pârtia până anul viitor?

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS