Actualitate

Cât de greu au dus-o democrat-liberalii în timpul guvernării lor. Azi, Gheorghe Tuţă!

Aflat pe locul al doilea pe lista de consilieri municipali a PDL, Gheorghe Tuţă a avut un an 2011 prin care nu a prea bătut vântul crizei. El a câştigat numai din consultanţă circa 168.000 de lei ceea ce înseamnă un venit lunar de 14.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere a democrat-liberalului, în 2011, când toată lumea a resimţit criza, familia Tuţă nu a dus-o deloc rău dacă luăm în calcul faptul că şi-a permis să cumpere două apartamente. Ce-i drept unul este folosit ca locuinţă, iar altul ca şi cabinet medical. Gheorghe Tuţă şi soţia sa au, aşadar, trei apartamente, unul fiind achiziţionat în 2007. Conform sursei citate, cei doi mai deţin şi două maşini, un Peugeot din 2005 şi un Opel Corsa din 2010.

În plină guvernare PDL, când bugetarii au avut salariile micşorate, iar cei din mediul privat şi-au pierdut locurile de muncă pe capete, Tatiana şi Gheorghe Tuţă au câştigat împreună aproape 184.000 de lei, ceea ce echivalează cu un venit mediu lunar pe familie de peste 15.000 de lei (150 de milioane de lei vechi).

Cei mai mulţi bani, 168.000 de lei au fost aduşi în casă de Gheorghe Tuţă din activităţi de consultanţă, cel mai probabil acordate primăriilor PDL care au accesat fonduri europene.

Este adevărat că, în declaraţia de avere, Gheorghe Tuţă trece nenumărate împrumuturi luate din bănci. Cum băncile sunt tot mai exigente şi nu mai acordă împrumuturi pe bandă rulantă, Tuţă a fost obligat, scrie el, să ia 24.000 de euro cu împrumut de la o persoană fizică, nu ştim cine.

Duminică, în ziua în care PDL îşi lansează la nivel naţional candidaţii pentru alegerile locale şi vorbeşte laudativ la adresa membrilor de partid care au făcut sacrificii în tot acest timp, declaraţia de avere a lui Gheorghe Tuţă contrazice discursurile.

Cristiana Sabău

5 comentarii

  • Ei, asta da! E jenant! Chiaburii sug sangele poporului!
    Cam asa suna articolul. Nu cred ca va antrena un drept la replica, desi ar fi de dorit.
    Din nou, este vremea cutitelor lungi; unii sunt vinovatii absoluti pentru ceea ce i se intampla poporului, ceilalti sunt cei ce si-ar da si haina de pe domniile lor spre a indulci situatia.
    Fair play ar fi sa stie poporul si cum au dus-o pe timpul celor dintai cei ce acum

  • Daca domnul Tuta ar fi „castigat” dreptul de a oferi consultanta primariilor (exclusiv PDL) pt care a realizat proiecte „pe bune”, cu siguranta nu ar fi avut aceasta declaratie de avere impresionanta. Avand in vedere calitatea execrabila a proiectelor dansului, stim cu totii cine a bagat pumnul in gura primarilor pentru a angaja aceasta persoana c are isi aroga titlul de „consultant”. Daca ar participa la o licitatie pe bune pentru consultanta, ma indoiesc ca ar obtine proiectarea unei gherete de adapostire a lemnelor de foc pentru vreo primarie!

  • Orasul nostru a beneficiat, cu cativa ani in urma, de un studiu de reabilitare a uzinei termice, semnat de acest distins domn.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.