Actualitate

Cât lemn se va tăia anul acesta din pădurile municipalității

Consiliul Local aprobă în următoarea ședință volumul de masă lemnoasă care se va recolta în anul 2016 din fondul forestier proprietate publică a municipiului Bistrița, ”ținând cont de prevederile cuprinse în Amenajamentul silvic și în vederea unei bune gospodăriri a pădurilor, pentru conservarea resurselor de masa lemnoasă și iî vederea unui management performant corelat cu cererea și oferta de pe piața lemnului”.

Cota de recoltă aferentă anului 2016 este în total de 10.500 mc: produse principale (inclusiv accidentale 1) – 7.700 mc, produse secundare (inclusiv accidentale 2) – 1.000 mc, produse de igienă – 1.600 mc, produse-conservare – 200 mc.

Totodată, se va înființa fondul de accesibilizare a fondului forestier proprietate publică a municipiului Bistrița, care se utilizează pentru proiectarea lucrărilor de construire a drumurilor forestiere, proiectarea lucrărilor de intervenții la drumurile forestiere, executarea lucrărilor de construire a drumurilor forestiere noi, executarea lucrărilor de interevenții la drumurile forestiere existente.

”Obligativitatea înfințării fondului de accesibilizare a pădurilor este susținută și de cele prevăzute în raportul Curții de Conturi a României (Camera de Conturi Bistrița-Năsăud) întocmit în urma controlului efectuat asupra Ocolului Silvic al municipiului Bistrița RA, în perioada noiembrie-decembrie 2016”, precizează Primăria Bistrița.

Astfel, se va aplica un procent de 3% din valoarea masei lemnoase valorificată din produse principale și accidentale 1.

Regia publică locală ”Ocolul silvic al municipiului Bistriţa” RA este o structură de utilitate publică, cu specific silvic care  funcţioneaza în subordinea Consiliilor Locale ale municipiului Bistrița și comunei Livezile prin Asociaţia Intercomunitară Silvica Bistriţa-Livezile, ca autoritate publică tutelară.

Pentru asigurarea execuției permanente a lucrărilor cu caracter silvic și a lucrărilor de întreținere a drumurilor forestiere din administrarea ocolului silvic, pentru fondul forestier proprietate publică a comunei Livezile a apărut necesitatea angajării cu caracter permanent a unui număr de 3 muncitori necalificați pe perioadă nedeterminată. Actuala organigramă cuprinde 6 muncitori necalaificați, cu perioadă detereminată, astfel că aceasta va fi modificată.

6 comentarii

  • Cât puiet se va planta anul acesta din pădurile municipalității, cand ne anunta?
    Este o problema la nivel national si de ce noi sa fim mai altfel
    Acum anuntau la stiri ca este viscol si sunt foarte multe drumuri blocate. Tot anunta de cativa ani ca o sa planteze perdele forestiere de protectie si inca nimic. Putinii copaci care au mai ramas pe langa drumurile tarii se taie rand pe rand. Cu regret o spun dar inainte de 89 se avea grija de acesti copaci de langa drumurile tarii, de paduri, de spatiile verzi din oras, de copacii care umbresc pe timp de canicula trotuarele, de parcuri…..acum se fac doar pt a se mai bifa ceva pt cand este perioada campaniilor electorale, nu pt a fi cu satisfactia unui lucru bine facut. Pricipala idee este sa se taie o panglica de inaugurare, nu sa ramana ceva util pt urmatorii 100 de ani…daca este ok jumate de an este mult…

  • Haideți la BISTRIȚA BÎRGAULUI să vedeți cît se taie jumatate legal jumatate ilegal si asta cu acordul lui Tacăl şi al colegilor cîțiva la număr rămasi în gaşca lui.

  • Trebuie bani de întreținut jeepurile măi Mihai de terminat palatul edilului de la colibița ca din salarii nu le ajunge de băut. Să le fie ruşine au distrus comuna şi pădurile. Apropo cariera de piatră mai produce că facturile la primărie am auzit că tot vin. DNA VĂ RUGĂM ATENȚIE!

    • La ocolul silvic Bistrita este arondata si primaria Livezile… Asa ca, stati linistiti, 90% din cifrele sus-mentionate se refera la padurile acesteia, ca astea-s mai departe de oras si nu le vede tot omul…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.