Actualitate Social

Câte dintre catedrele vacante în școlile județului sunt complete și pe durată nedeterminată

Doar o mică parte dintre posturile din învățământul județean sunt complete și au o valabilitate de cel puțin patru ani, a anunțat inspectorul pentru managementul resurse umane Daciana Legendi de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, însă este posibil ca nici acestea să nu rămână pentru concursul de titularizare fiindcă se ocupă în perioada de pretransfer.

Aceasta a început deja în 24 martie a.c. și se va încheia în luna aprilie. Etapa de pretransfer va fi urmată de etapa de prelungire a contractului individual de muncă, în anul școlar 2023-2024, pentru cadrele didactice angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, care au dobândit definitivarea în învățământ, în baza notei de repartizare minim 7 obținute la concursurile naționale sesiunile 2022 și/sau 2021, respectiv 2022,2021,2020 și/sau 2019 pentru învățători.

Pentru concursul național de titularizare, cererile de înscriere se vor depune în perioada 8-17 mai 2023, urmând ca în perioada 24 mai-30 iunie să se susțină probele practice și inspecțiile la clasă necesare
pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante din învățământul preuniversitar.

Proba scrisă se va desfășura în 12 iulie 2023, în centrele de concurs care vor fi stabilite de către Comisia județeană de mobilitate și care vor fi comunicate ulterior.

Până acum, s-au au desfășurat următoarele etape de mobilitate a personalului didactic:

  1. Completare de normă pentru anul școlar 2023 -2024 la nivel de școală, unitate administrativ teritorială și ISJ.
  2. Completare de normă pe perioadă nedeterminată, începând cu anul școlar 2023-2024
  3. Restrângere de activitate: trei s-au soluționat prin transfer, iar patru prin detașare pentru anul școlar următor.
  4. Modificarea contractului individual de muncă din durată determinată de un an în contract de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei, pentru cadrele didactice calificate care au promovat examenul de definitivat și concursul național de titularizare cu nota/media 7, conform art.93 1 din LEN nr.1/2011, 72 de cadre au obținut acordul școlilor pentru modificarea CIM, începând cu luna septembrie 2023.

În acest moment, sunt publicate 990 de posturi din care 87 de posturi complete, cu viabilitate 4 ani.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS