Actualitate Politică

USR: Premierul să explice de ce vrea ca românii să piardă banii prin PNRR pentru școli, spitale și autostrăzi

”USR îl cheamă pe premierul Nicolae Ciucă în Parlament pentru a explica de ce protejează pensiile speciale și vrea să pierdem banii din PNRR pentru creșe, școli, autostrăzi și căi ferate moderne, demne de o țară europeană și de anul 2023”, informează USR Bistrița-Năsăud într-un comunicat:

”USR a depus la Biroul Permanent al Camerei solicitare ca premierul PSD-PNL să vină la Ora prim-ministrului din data de 3 aprilie 2023, pentru o dezbatere politică cu tema „Bani prin PNRR pentru școli, spitale și autostrăzi vs. privilegii pentru speciali”. În acest fel, premierul va putea explica românilor ce demersuri vor fi făcute de Guvernul PSD-PNL pentru ca toate jaloanele cuprinse în PNRR să fie îndeplinite la termen și în conformitate cu cerințele Comisiei Europene.

”Noi, în Parlament, la fel ca toți românii, trebuie să înțelegem ce are de gând domnul Ciucă cu PNRR și cu pensiile speciale, pentru că din declarațiile miniștrilor dânsului vedem că tind mai degrabă să accepte să piardă niște bani din PNRR, bani pentru autostrăzi, școli și spitale și să mențină în continuare aceste pensii speciale, un jalon extrem de important. Nu vedem decât declarații care se bat cap în cap de la miniștri și funcționari de rang inferior din acest Guvern PNL-PSD. Vrem să știm părerea și poziția premierului Nicolae Ciucă”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu.

USR a mai depus o solicitare, la Senat, la mijlocul lunii februarie 2023, pentru ca premierul Nicolae Ciucă să vină în Parlament să dea explicații despre proiectul PSD-PNL care, în loc să realizeze reforma cerută de Comisia Europeană, salvează pensiile speciale. Premierul a ignorat solicitarea, la fel cum ignoră și interesul românilor.

Ulterior, Comisia Europeană a confirmat ceea ce a susținut USR, arătând că proiectul Guvernului PSD-PNL are un impact foarte mic asupra cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale. Adică, nu face nicio reformă a pensiilor speciale.

Între timp, pe primele două luni ale anului 2023, din bugetul de stat s-au cheltuit cu pensiile speciale 2,24 miliarde de lei, în creștere cu 13% față de aceleași luni ale anului trecut. Cu alte cuvinte, cu fiecare lună în care PSD și PNL refuză să elimine pensiile speciale, din buzunarele românilor se duc tot mai mulți bani spre conturile specialilor.

USR solicită PSD-PNL să deblocheze și proiectul USR pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect blocat din mai 2022 de actuala coaliție a specialilor”.

9 comentarii

 • Romanii le spun guvernanților ca nu e bine ceea ce fac, Comisia Europeană le spune același lucru, USR la fel, iar PSD și PNL își bat joc de romani, cu buna știință. Sa nu credeți ca nu realizează că este nedrept și imoral!
  Ce trebuie făcut:
  – niciunui “special” nu i se permite sa iasă in pensie mai devreme de 65 ani! Poliție 60 ani. Militarii sa se recalifice si sa-si găsească altceva de lucru de la 40 la 65 de ani.
  Pensia “speciala” sa fie de 1% din salariu pentru fiecare an muncit.
  Ai muncit 35 ani ca judecător, primesti pensie specială de 35% din salariul pe care l-ai avut ! Nu cum e acum – ieși in pensie după doar 25 ani cu pensie mai mare ca salariul avut.

  9
  7
 • Oare va binevoi USR sa faca public pnrr ul?Sa il scoata de la secret?Sa le spuna USR romanilor de ce prin pnrr se umplu dealurile si vagaunile de piste de biciclete si de ce vor trebui sa iasa romanii la pensie la 70 de ani.

  13
  3
  • Nu mărește nimeni vârsta de pensionare la 70 de ani, intr-o țara in care speranța de viața e de 75 de ani.
   Când o sa trăiască romanii 85 de ani, atunci da.

   Cheltuielile mari nu sunt cu cei care au muncit o viața pe salariul minim di se pensionează la 65 de ani, care sunt bolnavi, nu su bani de tratamente medicale, etc ci cu cei care se pensionează la 45-50 ani , primesc pensii de serviciu, trăiesc mult pentru că nu si-au rupt oasele prin fabrici si au și bani să se trateze in cele mai bune spitale.
   Ăștia incaseaza pensii timp de 30 de ani.
   Nu e nevoie sa crești vârsta de pensionare, e suficient sa interzici pensionarea anticipata a specialilor. Sa primească pensia de la 65 la 80 de ani, nu de la 50 la 80 de ani.
   O injumatatire a cheltuielilor cu pensiile speciale.

   3
   6
  • Este public PNRR din luna septembrie 2021, pentru cei de bună-credință. Pentru ceilalți este la secret! Minciună ordinară utilizată de politrucii proști și leneși. E greu pentru ei să-și recunoască incompetența? Câteva mii de pagini de citit și înțeles nu e de nasul lor.
   Nu e un secret însă că Autostrada Moldovei primește miliardele prin acest program.
   Gunoaiele politice își fac un titlu de glorie că nu cunosc PNNR-ul. Le ajunge ticăloșia repetată. Din nefericire prinde!
   Trotinetistule esti din partidul Arsene-Bădălău? Un fel de special este cu siguranță!

   3
   8
  • Fa public linkul bai trompeta daca e public din septembrie .Ataseaza l la comentariu daca esti asa de tare in clantza .Tu sigur esti unul ca Bulai.

   6
   2
  • @Bulai
   Învață să faci puțin efort și click-ează după el, pe horn nu ți le va arunca gata făcute nimeni…Amigo.
   Iar după puținul efort depus mai apeși încă puțin efort și ajungi să-ți perfecționezi până și vocabularul….iar cu un vocabular adecvat ai șanse să obții ceea ce dorești … nu din partea mea, eu am lucruri mai importante de făcut 😉

   3
   6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.