Actualitate Recomandări

Câte locuri mai sunt disponibile la Bistrița în Programul Rabla Local

Perioada de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local) se apropie de final.

Persoanele fizice se pot înscrie prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu, până în data de 31.08.2023, ora 16.30.

Pentru UAT Municipiul Bistrița, până la această dată, nu s-a epuizat bugetul alocat pentru casarea a 1.000 de autovehicule uzate, fiind disponibile încă 633 de locuri, a precizat Primăria Bistrița.

Înscrierea se face prin accesarea căsuței verzi, la link: https://afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Detaliile despre modalitate de înscriere în program sunt disponibile la adresa www.afm.ro. – Secțiunea ”Casarea autovehiculelor uzate”.

Pentru înscriere trebuie să aveți cont de utilizator deja creat, să accesați programul prin apăsarea butonului ”Depunere cerere”, apoi se selectați programul ”Casarea autovehiculelor uzate”, alegeți județul Bistrița-Năsăud și selectați UAT Municipiul Bistrița, iar apoi căsuța verde ”Către înscriere persoană fizică”. Solicitarea finanțării se va face pentru toate autovehiculelor uzate, într-o singura cerere. Pentru a adăuga un nou autovehicul, se apasă butonul ”+”. Vă recomandăm să acordați atenție sporită introducerii datelor solicitate referitoare la seria de șasiu, pentru evitarea unor probleme ulterioare.

După înscriere, AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către primăriile participante în cadrul Programului, iar ulterior, persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia. După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

La casat pot fi fi aduse maşini mici, microbuze şi chiar autoutilitare sau autospeciale uşoare.

Etichete

2 comentarii

  • Am depus prima cerere 17.10.2022 la Primaria Bistrita cu numar de inregistrare 102388,iar in 31 iulie m/am inscris si la AFM.Care ar fi umatorul pas pentru a preda autoturismul,si unde.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS