Actualitate

Câte persoane au fost angajate prin AJOFM în primul trimestru al anului

Ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, în primul trimestru al anului 2018 au fost încadrate în muncă 1.317 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate pe parcursul trimestrului I al anului în curs, 414 au peste 45 de ani, 313 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 288 au între 25 și 35 de ani, iar 302 sunt tineri sub 25 de ani, informează instituția condusă de Otilia Râpan.

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (708), numărul femeilor fiind de 602.

În funcţie de rezidenţă, cei mai mulţi angajaţi în perioada de referinţă, 849, provin din mediul rural, iar 468 persoane sunt din mediul urban.
Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii gimnaziale (545), liceale si postliceale (366), profesionale (289), 117 fiind cu studii universitare.

Din totalul persoanelor ocupate, 368 sunt şomeri indemnizaţi şi 949 sunt şomeri neindemnizaţi.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

2 comentarii

  • Interesant ar fi alceva…si anume cite contracte au facilitat sau intermediat pt munca in afara tarii si cit % isi iau eii din asta..in conditiile in care o institutie de stat sau poate angajatii lor au facut din asta un bussines….consecintele sint foarte grave pt ca nu mai gasesti forta de munca si care e ..e slaba si pe bani multi..iar staul a incurajat plecarile in strainatate in detrimentul lui dar in avantajul antreprenorilor de la AJOFM….

  • stiti ceva concret Ass? sau doar faceti acuzatii nefondate! angajari in strainatate? hmmm, din cate stim noi nu se fac prin agentia de somaj, ei doar prezinta oferta de locuri de munca din EU!!! atentie !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.