Actualitate Recomandări

Câți bani dă Primăria pentru figurinele care asigură iluminatul festiv, montare și demontare

Achiziția, montarea și demontarea figurinelor stradale din perioada sărbătorilor de iarnă se face de către concesionarul sistemului de iluminat public al municipiului Bistrița, costurile fiind suportate de la bugetul local.

Potrivit unui document transmis Consiliului Local Bistrița, procedura a costat, în medie, 633.500 de lei/an. Iată cum a fost calculat prețul mediu:

Documentul apare în proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Bistrița care va fi discutat în ședința CL din 31 ianuarie 2019.

Consiliul Local intenționează să realizeze atribuirea prin procedura simplificată pentru o perioada de 5 ani.

În ultimii ani, firma Electro Ursa a deținut acest contract și a încasat sume frumoase de la Primăria Bistrița, în medie 2,8 milioane de lei/an, inclusiv TVA, respectiv, 14,2 milioane de lei în 5 ani.

În ciuda acestui contract avantajos, Electro Ursa a utilizat la intervenții aceleași mașini vechi și ruginite, parcă din altă epocă, așa cum se poate vedea din imaginile de mai jos.

Însă, Gavril Ursa, patronul firmei Electro Ursa, este prezent la fiecare început de an alături de autorități, cărora le toarnă șampanie în pahare.

6 comentarii

 • Mă mir cum de nu au pus becuri de astea și la frații moldoveni din Glodeni.Ca tot o pozam cu unionismul de o vreme și vărsăm lacrimi electorale pe facebook.Pupa-v-ar Moș Dodon sa vă pupe milostivilor.

 • In situatia centralizatoare apare MONTARE DEMONTARE 400.000 LEI in anul 2016
  Inseamna ca cineva in doua luni (noiembrie montaj si ianuarie demontare) a incasat manopera de 400.000 lei. Aferent sumei incasate 400.000 lei, taxele cu forta de munca sunt de 35%. DE CE NU FACE NIMENI o verificare din care sa vada daca acea firma a platit la stat suma de 120.000 lei in doua luni..
  O SUTA DE OAMENI A LUCRAT LA MONTAJUL SI DEMONTARE INSTALATIILOR DE IARNA?
  PENTRU 3.000 LEI LE DAU JOS SINGUR
  MMMMMMAAAAAFFFFFFIIIIIIEEEEEEE

 • Iar avem gropi in asfalt si pana le vor astupa se vor marii si se vor inmultii… strazi cu gropi si dealurì cu noroi in care s-a investit masiv…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.