Actualitate

Câţi bani s-au cheltuit din buget pentru servicii care dublează activitatea Poliţiei Locale Bistriţa

Poliţia Locală Bistriţa plăteşte, în fiecare an, cu zeci de mii de euro companii private care au acelaşi obiect de activitate cu ea, mai precis firme de pază. Companiile au pus mâna pe bani frumoşi din bugetul local al oraşului ca să se ocupe de „servicii de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor la obiectivele municipiului Bistriţa”, dar şi de”monitorizarea sistemelor de alarmă şi transport”.

Potrivit site-urilor care centralizează licitaţiile publice prin SEAP, cei mai mulţi bani i-a încasat firma Grup Est Security SRL din judeţul Neamţ care lucrează cu Primăria Bistriţa încă din 2012. În anul respectiv, a semnat un contract în valoare de 35.669 euro. Un an mai târziu, contractul a fost de 45.199 de euro, iar în 2014 a ajuns la nu mai puţin de 76.571 de euro. Abia în 2015, a pierdut licitaţia în favoarea firmei SC Ager Dan Security SRL din Cluj-Napoca, firmă care a semnat un contract de 57.177 de euro. În 2011, Alistar Security din Bucureşti a avut un contract în valoare de 43.260 de euro tot cu Poliţia Locală Bistriţa.

Aşadar, la un calcul simplu, rezultă că, în ultimii cinci ani s-au cheltuit circa 260.000 de euro din bugetul local al Bistriţei pentru servicii care dublează activitatea Poliţiei Locale. Biroul de Siguranţă Publică se ocupă însă, potrivit ultimului raport de activitate al instituţiei, de însoţit grupuri care se dau cu bicicleta de Ziua Europeană a Parcurilor, de amendat bătrâne care vând marfa în afara Pieţei Decebal şi a nefericiţilor care beau şi fumează în diverse locuri publice. Să mai spunem că bugetul alocat anul acesta Poliţiei Locale este de 6 milioane de lei.

1 comentariu

  • Asa conducător, așa activități. Poliția care fuge de cerșetori, consumă combustibil cât o autobază, are computere scumpe ca cele de la NASA, softuri de contabilitate care costă cât pentru o multinațională. Sunt câteva dintre „micile” mari abuzuri ale administrației Crețu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.